lucruri pe care nu le stiai despre google

Google este o corporatie americana care administreaza motorul de cautare cu acelasi nume si a fost fondata in data de 4 septembrie 1998. Cu toti stim ca este una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume dar sunt si lucruri nestiute despre google.

 

Amuzante sau nu, iata 12 lucruri pe care nu le stiai despre Google :

 1. Numele sau trebuia sa fie Googol, un termen din matematica inventat de Milton Sirotta, care reprezinta un numar mare,  Adica 1 urmat de 100 de zerouri.

 

 1. Asemenea lui Google Earth, exista un site numit Google Moon, care cartografiaza suprafata lunara. Google Moon indica pana si locul unde a aselenizat naveta Apollo.

 

 1. Angajatii Google sunt numiti Googlers, persoanele recent angajate sunt numite Nooglers iar fostii angajati, Xoogler.

 

 1. Din anul 2010, Google cumpara in medie, o companie pe saptamana. Puteti sa va convingeti vizualizand lista aici

 

 1. elgooG este Google scris invers si este valabil pe internet. Va puteti amuza intrand aici si veti descoperi lucruri interesante.

 

 1. V-ati intrebat vreodata de ce prima pagina este atat de goala? Acest aspect se datoreaza faptului ca fondatorul nu cunostea HTML si tot ce dorea era o interfata usoara.

 

 1. Atunci cand un angajat Google moare, sotia sau sotul acestuia primeste jumatate din salariul decedatului timp de 10 ani. Daca sunt si copii la mijloc, acestia vor primi suma de 1000 de dolari lunar pana la varsta de 19 ani.

 

 1. Uneori pe pagina de start apar anumite logo-uri care marcheaza diferite evenimente importante. Aceste se numesc Google Doodle si sunt create de Dennis Hwang, un artist coreean. Exista chiar si un muzeu online in care se gasesc toate logo-urile expuse pana in prezent.

 

 1. Primul bucatar al companiei a fost angajat in 1999 si trebuia sa hraneasca doar 40 de angajati. Numele lui este Charlie Ayers iar acum este seful a peste 150 de angajati din restaurantele si cafenelele din sediu Mountain View.

 

 1. Dupa listarea companiei la bursa ( 2004 ), in jur de 1.000 de angajati au devenit milionari in dolari.

 

 1. Butonul “ Feeling Lucky “  aducea pierderi de 100 de milioane de dolari anual.

 

 1. Fondatorii companiei detin doar 16% din actiuni iar acele actiuni valoreaza mai bine de 45 de miliarde de dolari.

 

Acestea sunt cele 12 lucruri pe care nu le stiai despre Google si cu siguranta ti-au captat atentia.

Voteaza Articolul!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here