windows 95 apple watchSa instalezi Windows 95 intr-un Apple Watch nu prea are sens practic, insa nu putem nega ca aceasta combinatie ne starneste curiozitatea.

Windows 95 a fost primul sistem de operare care a transformat computerele din aparate adresate profesionistilor sau pasionatilor pentru a procesa anumite date, in adevarate PC-uri care ofereau o interfata prietenoasa cu utilizatorul, oferind posibilitatea ca oricine sa poata manevra un computer.

nick lee
Nick Lee

Windows 95 este foarte greu de manevrat intr-un ecran atat de mic. Cel care a reusit sa introduca legendarul sistem de operare in ceasul sau Apple, se numeste Nick Lee.

Cu un procesor de 520 MHz , 512 MB de RAM și 8 GB de memorie interna, Apple Watch dispune de resurse hardware mai mult decat suficient pentru a putea rula intr-un obiect atat de mic. Doar procesorul sau este de aproximativ douazeci si cinci de ori mai rapid decat media PC-urilor 386 pe care rula Windows 95 la mijlocul anilor 90, iar 512 MB a fost marimea unui hard disk la vremea aceea , nu de memorie RAM.

Nick Lee s-a nascut in anii 90’ iar primul calculator personal pe care familia sa i la cumparat a fost un Pentium II 300MHz, 256MB de RAM pe care rula Windows 95. Aceasta nu a fost prima sa incercare de instala un sistem de operare vechi pe un ceas, reusind de asemenea sa faca functional un ceas Apple cu sistemul Mac OS 7.5.5.

Evident ca nu a fost usor nici pentru Nick Lee, deoarece ceasul Apple nu are o “usa deschisa” pentru a incarca noi sisteme de operare, astfel incat forma de intrare a sistemului trebuie convertita intr-o aplicatie. Ca si rezultat, Lee a fost increzator ca ceasul Apple va avea capacitatea de a rula unul dintre cele mai venerate sisteme de operare Desktop.

Desi windows-ului ii ia aproximativ o ora sa porneasca pe Apple Watch, intr-un final acesta este perfect functional.

Fiindca  ceasului Apple Watch i se inchide display-ul atunci cand nu este folosit,  Nick Lee a fost nevoit sa foloseasca un motoras pentru a pune in miscare selectorul ceasului pentru a mentine display-ul in permanenta aprins.

Sursa: medium.com


5 (100%) 1 vote

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here