Bluetooth-SIG-logo

Bluetooth Special Interest Group se pregateste de lansarea urmatoarei iteratii Bluetooth, si anume Bluetooh 5, pe data de 16 iunie.

Bluetooth este un standard de comunicare wireless, care este folosit de majoritatea dispozitivelor existente pe piata. Aceasta tehnologie Bluetooth a fost denumita dupa Harald Blatand ( un rege danez ) care a reusit unificarea unor factiuni aflate in conflict. Inca nu avem acces la informatiile complete cu privire la produsul ce urmeaza sa fie lansat si totusi avem habar de cateva dintre capacitatile cu care este dotat.

Mark Powell, directorul executiv al Bluetooth a declarant intr-un newsletter ca : ”Bluetooth 5 are mult de oferit. Noua versiune va dubla raza de actiune iar viteza de transfer va fi de patru ori mai rapida pentru transmisiile Bluetooth low energy.”

Asadar, Bluetooth 5 ofera o viteza cu mult superioara fata de versiunile anterioare ( aproximativ 2 Mbps ), o viteza dubla fata de Bluetooth 4.2 LE. Aceasta versiune va dubla raza de acoperire dar viteza sa nu va avea de suferit, ceea ce inseamna ( teoretic ) ca, comunicarea dintre doua dispozitive ar putea fi posibila pana la o distanta de 300 de metri.

Bluetooth 5 va avea si functii de recunoastere a locatiei prin implementarea functiilor de navigare, permitandu-ne sa folosim cu usurinta aceasta tehnologie pe dispozitivele capabile sa ofere o pozitie a utilizatorului.  

Mark Powell a anuntat ca Bluetooth 5 va debuta pe 16 iunie intr-un eveniment dedicat numit Discover Blue si va avea loc in Londra.

Cu siguranta Bluetooth 5 va aduce mai multe beneficii decat predecesorul sau insa, inca nu ne putem bucura de aceasta versiune deoarece nu va fi integrata in telefoane sau tablete prea curand. De obicei acest proces dureaza cel putin un an pentru ca standardul sa se propage prin industrie.  Ne asteptam ca anuntul primelor dispozitive care folosesc aceasta versiune, sa apara abia la sfarsitul anului 2017 ca mai apoi sa putem beneficia de aceasta conectivitate rapida.

Sursa: theverge.com

loading…


 

Voteaza Articolul!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here