budinca

 

Budinca cu fructe de padure este o reteta englezeasca, in forma de cupola, care seamana foarte mult cu traditionalul pudding englezesc.

 

Chiar daca baza pentru aceasta budinca este zmeura, se poate prepara cu orice combinatie de fructe de padure. Un ingredient esential pentru acest desert este painea, insa atentie caci trebuie sa alegem o paine deasa precum cea cu cartofi.

Ingrediente necesare :

  • 150 – 200 de zahar
  • 100 ml. apa
  • Cateva felii de paine
  • Esenta de vanilie
  • 1 kg. de amestec ( coacaze, struguri rosii, zmeura, cirese, mure, afine, capsuni )

 

Acest amestec poate contine orice fel de fruct care va place.

Mod de preparare budinca cu fructe de padure :

Incepem prin a curata strugurii si coacazele de codite iar ciresele de samburi. Toate fructele se spala separat.

Avem nevoie de o oala in care punem apa, zaharul si ciresele. Le lasam la fiert pana cand zaharul se topeste.

Urmeaza sa adaugam si strugurii si coacazele ( sau celelalte fructe pe care le folositi ) si le mai lasam la fiert aproximativ 2 minute.

Acum este momentul sa adaugam si zmeura si esenta de vanilie. Amestecam putin dupa care stingem focul. Fructele se toarna intr-o sita pe care o asezam deasupra unui vas. Le lasam asa pana cand fructele ajung la temperatura camerei.

Citeste si : Clatite americane

In acest timp ne apucam de taiat feliile de paine in functie de ce varianta a formei alegem.

  1. In straturi : folosim un vas rotund sau dreptunghiular pe care il tapetam cu folie de plastic. Decupam feliile de paine dupa forma vasului iar numarul feliilor depinde de cate straturi vrem sa obtinem si de cat de inalt e vasul. Pefundul vasului punem un strat de fructe, apoi o felie de paine insiropata, apoi din nou fructe. Procedam la fel pana se umple vasul, ultimul strat fiind paine insiropata. Acoperim vasul cu folie de plastic, asezam o farfurie care sa intre perfect in vas si apoi asezam o greutate deasupra.

 

  1. Forma de cupola : trebuie sa folosim un vas de supa sau un vas asemanator cu o cupola. Tapetam bine vasul cu folie de plastic si taiem o felie de paine care sa se potriveasca cu fundul vasului. In continuare taiem triunghiuri de paine cu care tapetam peretii vasului de jur imprejur. In interior umplem cu fructele scurse de suc. Acoperim vasul cu o folie de plastic, deasupra vom aseza un vas care sa intre perfect in bol iar deasupra asezam o greutate.

 

Budinca se lasa la frigider cel putin 8 ore. Sucul ramas il putem pastra in frigider.

Dupa ce timpul de asteptare s-a scurs, luam greutatea de deasupra foliei si rasturnam budinca pe o farfurie. Desertul il scoatem din forma doar in momentul servirii deoarece forma nu se va pastra pentru prea mult timp.

 

Pofta Buna!

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here