Burrito

Burrito este o mancare mexicana preparata dintr-o lipie ( tortilla ) impaturita in jurul unei umpluturi.

 

Umplutura faimosului burrito consta de obicei ( in Mexic ) in fasole, carne sau orez mexican in timp ce in SUA, umplutura consta intr-o combinatie de ingrediente precum cartofii prajiti, orezul mexican, salsa, guacamole, salata verde, smantana si fasole.

Aceasta reteta de burrito cu pui si avocado este foarte gustoasa, rapida si usor de preparat. Pe langa toate acestea este si extreme de satioasa, o gustare perfecta pentru intreaga familie.

Ingrediente necesare

Pentru pui :

1 lingura de mustar

1 lingura de sos de soia

2 bucati de piept de pui

2 linguri de bere

1 lingura de unt, pentru prajit

Sare si piper dupa gust

Pentru restul de umplutura :

2 avocado copti

4 linguri de smantana

4 foi de tortilla sau lipie

2 linguri de patrunjel proaspat tocat

1 ceapa rosie, tocata

200 g de branza ( putem folosi parmezan, mozzarella )

2 rosii tocate (optional )

Mod de preparare burrito cu pui si avocado :

Lasam o tigaie la incins si punem untul la topit. Urmeaza sa prajim bucatile de pui pe care le asezonam cu sare si piper in functie de gust.  Le lasam la prajit doar 5 minute, pe fiecare parte.

Acum trebuie sa combinam berea cu mustarul si cu soia. Amestecul obtinut il turnam peste pui si mai lasam pe foc la facut cateva minute ( acoperit ).

Puiul gatit il taiem in felii cat vrem noi de groase sau de subtiri si le amestecam cu avocado taiat cubulete, cu patrunjelul, rosiile, ceapa si branza.

Pe fiecare lipie ( tortilla ) intindem amestecul punand in parte cate ¼ din umplutura si rulam.

Tot ce ne mai ramane de facut este sa incingem din nou tigaia si sa punem cei 4 burrito la prajit timp de 2 minute pe fiecare parte.

Aceasta gustare rapida se serveste calda.

Va recomand si o alta reteta care vine tot de pe meleagurile mexicane, si anume sosul de chili.

Pofta Buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here