card UFS

 

Samsung a lansat cardurile UFS ( Universal Flash Storage ), o noua generatie de carduri de memorie realizate pe baza memoriilor Flash UFS intalnite in Samsung Galaxy S6.

 

Daca deti un device cu spatiu de stocare insuficient poti apela la un card microSD sau SD pentru a mari capacitatea de stocare.  Cardurile microSD exista pe piata de foarte mult timp si au evoluat odata cu nevoile utilizatorilor, crescand viteza de stocare si de transfer.  Din nou, Samsung raspunde nevoilor noastre lansand cardurile UFS cu speranta de a putea inlocui generatia anterioara. Formatul UFS pastreaza dimensiunile reduse dar creste performanta de pana la 5 ori.

Samsung afirma ca noile carduri UFS pot atinge viteze de pana la 530 de MB / secunda la citire si ofera posibilitatea de a copia un film Full HD de 5 GB ( de pe card ) in timpul record de 10 secunde cu o viteza de descriere de 170 MB / secunda.  Cardurile microSD fac acest lucru in 50 de secunde.

Pentru ca au aparut multe dispozitive cu o capacitate de inregistrare video la rezolutii inalte ( 4k si filmari la 360 de grade ), Samsung crede ca acum este momentul oportun pentru a lansa cardurile UFS.  Acestea raspund la nevoile utilizatorilor care doresc unitati de stocare cu mult spatiu si cu viteze inalte.

Cardurile UFS vin in patru variante de stocare si anume : 32 GB, 64 GB, 128 GB si 256 GB. Ca si forma ele seamana cu actualele carduri microSD insa din cauza conectorilor diferiti, nu sunt compatibile cu nici un gadget existent la ora actuala.

Inca nu stim ce alte companii vor adopta formatul UFS Card dar un lucru este cert, acela ca Samsung va incepe sa lanseze dispozitive compatibile cu acestea.

Probabil cardurile UFS nu vor fi disponibile publicului prea curand si prezenta activa o putem vedea in cel putin 2-3 ani.

Detaliile oferite de compania Coreeana Samsung au facut referire doar designul si performantele ridicate pe care le putem atinge cu noile carduri de memorie, insa nu a oferit si preturi pentru acestea.

Voteaza Articolul!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here