carti de dezvoltare personalaDaca doresti sa iti dezvolti anumite abilitati, competente dar si potentialul, este timpul sa alegi cateva carti de dezvoltare personala, care iti vor imbogati si cultura generala.

 

Pe piata gasim carti de dezvoltare personala care abordeaza diferite domenii, asadar, avem posibilitatea de a alege cartea potrivita pentru noi in functie de propriile interese.

Cu toate acestea, am ales 4 titluri pe care vreau sa vi le prezint si a caror cuprins merita rasfoit si aprofundat.

Carti de dezvoltare personala. Recomandari:

  1. Secretele Succesului – Dale Carnegie

secretele succesului

Dale Carnegie este considerat cel mai mare autor de literatura motivationala al secolului XX, iar prin intermediul volumului sau ne invata cum sa devenim un interlocutor agreabil, strategii de autopromovare in ochii celorlalti, cat de important este zambetul si multe altele.

El afirma ca:  „succesul inseamna sa obtii ceea ce vrei, iar fericirea inseamna sa vrei ceea ce ai obtinut“. Chiar si acum, la mai bine de jumatate de veac de la moartea sa, cartile sale sunt la fel de solicitate ca in primii ani dupa lansare. Metodele prezentate in “Secretele Succesului” au fost testate pe parcursul a trei sferturi de secol, de peste 15 milioane de cititori de pe cinci continente. Prin urmare, volumul a ajuns sa fie cea mai vanduta carte motivationala publicata vreodata.

 

 

  1. Atitudinea este totul Ed.4 – Jeff Keller

atitudinea este totul

Inainte de a se dedica unei cariere in domeniul motivational si de a publica carti de dezvoltare personala, Jeff Keller a obtinut o diploma in drept la Hofstra University School of Law ( 1980 ) si a practicat avocatura timp de 10 ani. In prezent este considerat un autor de succes care sustine si prezentari pline de inspiratie pe tema dezvoltarii personale si a atitudinii.

Jeff Keller spune ca “atitudinea este totul” iar pornind de la aceasta afirmatie adevarata a reusit sa isi schimbe propia viata, schimband apoi si vietile altor oameni. Strategia pe care a folosito autorul o vom gasi rasfoind paginile acestei carti si se rezuma in felul urmator: gandeste-vorbeste-actioneaza.

In cuprinsul volumului gasim 12 lectii despre atitudine si succes pe care, cu siguranta le vom explora cu mare atentie, constientizand ca noi suntem cei care ne “tesem” propriile destine.

 

 

  1. Forta gandirii pozitive – Norman Vincent Peale

carti de dezvoltare personala

 

In paginile acestei carti de dezvoltare personala vom gasi un ghid practic care ne incurajeaza la actiune in scopul autoperfectionarii. Obiectivul lui Norman este sa ajute cititorii sa traiasca o viata plina de satisfactii si impliniri, impartasind experiente care pot fi folositoare si altora.

Insusi autorul declara ca “Forta gandirii pozitive” a fost scrisa dintr-o intelegere profunda pentru durerea, lupta si greutatile ce ne caracterizeaza existenta.

Veti invata sa traiti dupa reguli stricte de disciplina, care va vor ajuta sa va invingeti propriile limite si sa depasiti toate obstacolele vietii.“

 

  1. Arta razboiului – Sun Tzu

carti de dezvoltare personala

Arta razboiului nu este doar o carte de dezvoltare personala ci si singurul ghid al victoriei fara gres. Aceasta a fost scrisa acum mai bine de 2500 de ani de catre celebrul general, filozof si strateg military, Sun Tzu.

Cand incepem sa rasfoim cartea, prima impresie va fi ca aceste sfaturi sunt aplicabile doar in caz de razboi, insa pe parcurs vom constata ca acestea pot fi puse in practica pentru a solutiona si castiga orice tip de conflict.

Sun Tzu: “Razboiul este o problema de o importanta vitala pentru Stat, domeniu al vietii si al mortii, calea care duce spre supravietuire sau spre nimicire. E neaparat necesar sa fie studiat temeinic.

 

Daca ati citit si alte carti de dezvoltare personala, ne puteti impartasi din experienta voastra intr-un comentariu. In continuare va invitam sa cititi si articolul: Carti de cultura generala 

 

5 (100%) 9 votes

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here