Daca iti place sa citesti orice iti pica in mana, atunci nu trebuie sa eziti nici cand dai de un raft plin cu carti despre psihologie.

Aceste carti despre psihologie sunt un bun profesor care ne initiaza in tainele cunosterii. Cu ajutorul lor vom putea aprofunda comportamentul uman, sentimentele, emotile precum si procesele mentale.

Si totusi ce este psihologia? Este “arta” care se ocupa cu studiul mintii umane si nu numai. Aceasta stiinta ne ajuta sa intelegem mai bine oamenii din jurul nostru, lucrurile care ii motiveaza, ce anume ii face sa se simta si sa actioneze intr-un anumit fel.

Citind carti despre psihologie vom stii cum sa ne organizam mai bine viata, cum sa luam decizii mai bune, cum sa ne atingem scopurile sau cum sa devenim mai convingatori si cum sa perseveram.

Toate aceste strategii au fost demonstrate stiintific facandu-se studii pentru o gama diversificata de aspecte precum: aspectele de personalitate, motivatie, inteligenta, emotii, functiile creierului, atentie, etc.

Daca esti o persoana careia ii place sa se afunde in necunoscut pentru a invata lucruri noi, este timpul sa iti revizuiesti biblioteca facand loc pentru cateva carti despre psihologie care, cu siguranta iti vor fi de folos.

Pentru acest Top 5 am ales carti despre psihologie care sunt capabile sa lase o amprenta in gandurile celui care le citesc, carti care se mentin constant atat in topul recomandarilor precum si in topul vanzarilor.

Top 5 carti despre psihologie

  1. Cartea Gesturilor – Joseph Messinger, Caroline Messinger

Aceasta carte a fost scrisa de sotii Messinger si este rezultatul a trei decenii de observatie si cercetare. Cei doi abordeaza limbajul non-verbal iar cartea ne pune la dispozitie peste 3000 de imagini precum si o descriere a gesturilor pe care le intalnim in viata de zi cu zi. Asadar, vom invata intr-un mod simplu cum sa decodam semnalele trimise de interlocutorii nostrii.

“Cand alesul inimii voastre isi pisca lobul urechii stangi tot timpul, apucandu-l intre degetul mare si aratator (de la mana stanga, evident), are o fantasma din care faceti parte.” 

 


  1. Gandire rapida, gandire lenta – Daniel Kahneman

Daniel Kahneman, laureat Nobel, ne ofera una dintre cele mai bune carti despre psihologie. Din scrierile sale invatam cum functioneaza creierul si ce tehnici putem folosi pentru a evita o gandire lenta.

Cele doua sisteme ( unul rapid, intuitiv si emotional, celalalt lent, deliberativ si mai logic ) conduc modul nostru de a gandi iar Kahneman ne ofera explicatiile necesare, prezentand atat capacitatile precum si erorile gandirii.

Aceasta carte de psihologie ne lamureste multe dubii si ne invata cum putem utiliza diferite metode / tehnici pentru a ne feri de gandirea lenta si tot ce implica aceasta.

 


  1. Drive. Ce anume ne motiveaza cu adevarat – Daniel Pink

Drive face parte din categoria acelor carti despre psihologie care sunt usor de inteles. Aceasta ne invata cum sa ne dirijam propriile vieti si cum sa devenim mai buni. Cartea este un concept format din 3 elemente si anume: maiestrie, scop si autonomie. Daniel Pink crede ca un angajat performant trebuie sa detina cele 3 elemente.

Chiar daca este o carte despre motivatia in campul muncii, aceasta ne invata lucruri utile care ne vor fi de folos pe parcursul vietii.

„Aceste lectii merita sa fie invatate si, cu cat mai multe companii se simt incurajate sa implementeze sfaturile lui Daniel Pink, cu atat mai bine.” Wall Street Journal.

 


  1. Blink. Decizii bune in 2 secunde – Malcolm Gladwell

Malcolm Gladwell + carti despre psihologie = deliciu intelectual. De ce? Simplu. Malcolm ( jurnalist la The New Yorker ) este o persoana preocupata de subtilitati si detalii, folosind o serie de studii pentru a-si stabiliza argumentele.

Blink este cartea psihologica care ne invata cum sa luam decizi mai bune indiferent daca acestea sunt legate de locul de munca, cercul de prieteni sau de caminul nostru. Cartea lui Malcolm este foarte captivanta, scrisa cu un stil care imbina sociologia, stiinta si psihologia, propulsand o noua interpretare a realitatilor.

„Cartea este o desfatare… Povestitorul Gladwell e genial. Este ca un zeu hindus, atotstiutor, al anecdotelor: le extrage din toate domeniile imaginabile ale existentei umane.” Lev Grossman, Time.

 


  1. Inteligenta emotionala – Daniel Goleman

Aceasta carte este o lucrare importanta din domeniul psihologiei si una dintre acele carti despre psihologie care evidentiaza importanta emotiilor in dezvoltarea propriei personalitati.

Rasfoind aceste pagini vom regasi experientele multor lideri cu o inteligenta emotionala deosebita. Datorita cercetarii au iesit la suprafata o serie de raspunsuri la intrebari vitale precum: De unde isi trage forta launtrica un lider? Cum ii inspira pe cei din jur? Cum creeaza un climat favorabil inventivitatii, performantei si relatiilor interumane?

In concluzie, prin intermediul acestei carti despre psihologie, Daniel Goleman ne garanteaza reusita in viata.

5 (100%) 7 votes

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here