tn4_dsc03569

Ce gatim astazi? Cartofi cu ciuperci.

O reteta de o dificultate medie ce contine ingrediente la indemana oricui.

Ingrediente necesare pentru cartofi cu ciuperci :

1 kg de cartofi

2 conserve de ciuperci taiate

1 legatura de ceapa verde

2 cepe mici

Cascaval

Jumatate de ardei rosu sau un arde intreg, dar de dimensiuni mai mici

Ulei

Sare

Piper

O rosie

Catei de usturoi

Mod de preparare :

Curatam cartofii, ii spalam, dupa care ii vom taia cubulete si ii punem la prajit in ulei incins. Pana cand se prajesc cartofii, ne putem apuca de curatat ceapa si ardeiul, pe care ii vom taia marunt si le calim intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei. Dupa ce s-au calit putin, adaugam ciupercile, sare, piper si amestecam bine.

Revenim la cartofi. Dupa ce s-au prajit ii scoatem pe un servetel ca sa se absoarba bine uleiul. Intr-o tava termorezistenta punem un strat de cartofi, unul de cascaval dat prin razatoare, punem ciupercile, din nou cascaval, restul de cartofi, inca un strat de cascaval, apoi taiem rondele de usturoi si le punem peste compozitia din tava. Putem orna cu rosii si patrunjel uscat.

Bagam tava la cuptor iar cand este gata, ne putem bucura de un gust aromat si desavarsit.

Pofta buna!

share

loading…


DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here