ce sa mancam pe canicula

Ce sa mancam pe canicula? Nutritionistul Alexandra Alexandru sustine ca : „Anumite alimente pot impiedica buna functionare a sistemului digestiv si, in consecinta, ne-ar oferi o stare de caldura si agitatie suplimentara“.

 

Chiar daca caldura este greu de suportat, exista metode prin care putem tine sub control efectele ei asupra corpului nostru.

Pe timp de vara caniculara sunt recomandate cateva alimente pe care le putem introduce in mesele zilnice fara sa ne incarcam organismul si sa ii facem rau. De asemenea, va prezentam si o lista cu alimente pe care trebuie sa le evitam.

Ce sa mancam pe canicula? Alimente recomandate :

Pe timp de vara trebuie sa consumam cat mai multe alimente crude. Asadar, in meniul nostru, trebuie sa se afle pe primul loc legumele si fructele.

Legume

Acestea se pot consuma in starea lor naturala sau adaugate in salata. Ca dressing vom folosi lamaie, ulei de masline si sare de mare neiodata. Le putem gati la abur sau le putem adauga in mancaruri usoare si in ciorbe reci de vara. Este recomandat sa consumam : varza, conopida, rosii, ardei, castraveti, dovlecei, ceapa verde, vinete, salata verde.

Fructe

Si din acestea putem preara o salata delicioasa pe care sa o devoram in locul unui desert mult prea dulce sau gretos. Pentru un plus de racorire putem adauga in salata de fructe si o lingura de inghetata. Indicat este ca dupa fiecare masa sa consumam si un fruct in starea lui naturala. Fructe recomandate : cireste, caise, visine, capsuni, pepene rosu, mere, prune, nectarine, zmeura, afine, pepene galbem si orice alt fruct de sezon la care avem acces.

Alte alimente recomandate pe timp de canicula : orez integral, branzeturi specific anotimpului cald, iaurturi simple ( 3,5% grasime ), alimente care contin sare putina. Pestele este foarte bun mai ales combinat cu legume.

Apa este si ea foarte importanta in perioada calduroasa si ne ajuta sa ne mentinem echilibrul organismului. Putem adauga in apa putina zeama de lamaie. De asemenea ceaiurile caldute regleaza temperature corpului in mod natural.

Daca alimentele mentionate mai sus fac parte din categoria “Ce sa mancam pe canicula”, acum trebuie sa evidentiem si alimentele pe care trebuie sa le evitam.

De evitat :

  • Carnea grasa ( la gratar )
  • Carnati, salamuri, mici
  • Ciorbe fierbinti cu carne grasa
  • Mancaruri grase cu sos
  • Branzeturile sarate
  • Prajelile
  • Mancarurile de la fast food
  • Inghetata in exces si bauturile foarte reci. Daca le consumam in cantitati foarte mari, ne supunem organismul unui stress suplimentar iar efectul devine contrar fata de ceea ce ne dorim, adica supraincalzirea.

 

Daca urmezi pasii prezentati in acest articol , cu siguranta te vei bucura de vara iar organismul tau va fi sanatos si hidratat.

Sursa: unica.ro

 

 

5 (100%) 3 votes

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here