In zilele noastre este destul de greu sa alegem cea mai buna masina de spalat datorita numeroaselor modele existente pe piata. Insa sunt momente in care avem nevoie de o masina de spalat noua asta deoarece fiabilitatea nu reprezinta punctul forte al masinilor de spalat. Astfel, este din ce in ce mai greu sa alegem o masina de spalat buna, cu o durata de viata lunga.

In cele ce urmeaza vom incerca sa va indrumam in alegerea unei masini de spalat bune, de care sa te bucuri o mai lunga perioada de timp, si sa va prezentam cele mai bune oferte pentru cele mai performante produse!

Pe langa tipul de incarcare (orizontala sau verticala), numar de programe si capacitate de spalare, exista numeroase alte criterii de care trebuie sa tii cont in momentul in care alegi o masina de spalat. Inainte de achizitionare trebuie sa determini care sunt nevoile si asteptarile tale.

Capacitatea de spalare

 Cuprinsa in general intre 5-12 kilograme (chiar pana la 15 kilograme pentru o dimensiune mai generoasa), capacitatea de spalare corespunde cantitatii de rufe pe care masina de spalat este capabila sa o spele la un ciclu de spalare. Obiceiurile si stilul tau de viata, numarul membrilor familiei reprezinta principalele criterii care  iti vor permite sa definesti capacitatea necesara nevoilor tale. O familie de 3-4 persoane are nevoie de o masina de spalat cu o capacitate de spalare de 8 kilograme.

Dimensiunea

 Dimensiunea masinii de spalat este esentiala. Inainte de toate trebuie sa masori pentru a te asigura ca incape in locul in care vrei sa o asezi. Masinile de spalat cu incarcare frontala sunt cel mai populare de pe piata si vin cu dimensiuni standard de 60X60X85. Exista si masini de spalat cu incarcare frontala slim, cu o adancime de 40cm. In ceea ce priveste dimensiunile masinilor de spalat cu incacare verticala acestea sunt de 40X60X80.

Programele de spalare

  Pentru a te ajuta sa faci decizia finala, diferitele programele de spalare pot reprezenta un criteriu decisiv. In plus, unele se dovedesc a fi indispensabile. Numeroase sunt masinile de spalat care ofera un program de spalare Eco sau un program de clatire. Programul Babycare este cel care garanteaza spalarea si clatirea perfecta a hainelor bebelusului. programele de spalare se adapteaza chiar si naturii textilelor, astfel:

  • Programul Delicate este special conceput materialelor mai fragile precum matasea sau lenjeriile de pat.
  • Programul Lana este ideal pentru  articolele tale din lana. Unele programe sunt certificate Woolmark.
  • Programul Jeans are grija de blugii tai, in cadrul unui ciclu de spalare la 35 de grade.
  • Programul de articole sport are grija de materialele sintetice ale hainelor sport.
  • Programul Camasi reduce pe cat posibil pliurile de la camasi pentru ca procesul de calcare sa fie cat mai usor cu putinta.
  • Programul cu Abur este creat special pentru tesaturile sintetice si din bumbac. Masina de spalat produce un abur cu ajutorul careia articolele vestimentare sunt spalate in cel mai delicat mod. Mirosurile neplacute sunt indepartate cu succes. In plus, hainele nu sunt atat de sifonate.

Centrifugare

  Viteza de centrifugare este exprimata in rpm (rotatii p minut) si determina cat de bine sunt stoarse rufele dupa incheierea ciclului de spalare. In functie de model, viteza de centrifugare poate fi intre 400-1600rpm. La 400 rmp rufele sunt doar putin stoarse. Cea mai buna masina de spalat trebuie sa aiba o viteza de centrifugare de cel putin 1200 rpm.

Eficienta energetica

  Cele mai eficiente masini de spalat rufe de pe piata sunt incadrate in clasa de eficienta energetica A +++++, de la producatorul AEG.  Exista si o multime de masini de spalat incadrate in clasa de eficienta A ++++.

Top 5 Cele mai bune masini de spalat 2018

  1. Masina de spalat Samsung WF8EF5E0W4W/LE 


masina de spalat Samsung

Masina de spalat marca Samsung obtine mai multe de la detergentul de rufe deoarece se bucura de tehnologia Eco Bubble, ceea ce inseamna ca in interior se afla un generator unic de bule care dizolva detergentul complet si apoi injecteaza aer, producand un strat de spuma bogata.

Un alt avantaj al acestei masini de spalat este faptul ca la fiecare spalare economiseste energie spaland la fel de eficient in apa rece ca si in apa calda. In plus, functia inovatoare Diagnosticare inteligenta detecteaza erorile intr-un stadiu incipient si ofera solutii simple de remediere a problemelor prin utilizarea unui smartphone cu scanare cu LED-uri.

Viteza de centrifugare este de 1400 rpm cu o capacitate de incarcare de 8 kg. Clasa de eficienta energetica se opreste la A+++. Programele pe care ni le ofera aceasta masina de spalat sunt urmatoarele: program bumbac, program sintetice, clatire, Super Eco, Baby Care si Daily Wash.

Cu un nivel de zgomot la centrifugare de 79 dB(A) si la spalare de 62 dB(A), masina de spalat Samsung se incadreaza in categoria cea mai buna masina de spalat.

 

2. Masina de spalat Beko WMY81483LMB1

cea mai buna masina de spalat rufe

Masina de spalat Beko vine pregatita cu un sistem Aquafusion ( patentat de Beko ) care valorifica la maxim consumul de apa, energie si detergent in timpul spalarii. Tot aici descoperim si Tehnologia OpiSense care asigura consumul optim de apa si de energie necesare pentru fiecare spalare, prin intermediul celor 4 senzori speciali: 3 senzori dedicati ingrijirii hainelor, iar cel de-al 4-lea senzor prelungeste durata de viata a masinii de spalat rufe.

Acest produs are incorporat un motor ProSmartInverter oferind eficienta energetica, nivel de zgomot redus si durabilitate. V-am spus ca achizitionand aceasta masina de spalat rufe ne bucuram de 10 ani de garantie?

Functiile acesteia nu se opresc aici si mai amintim programul Darkcare special pentru rufe negre prevenind decolorarea. Programul Hygiene permite curatarea hainelor colorate si din bumbac, la temperaturi scazute, de pana la 20°C. Mai dispune si de un program special pentru camasi care utilizeaza mai putine miscari si mai delicate pentru a preveni deteriorarea camasilor si a prelungi durata lor de utilizare.

Clasa de eficienta energetica este tot A+++ la fel ca in cazul modelului precendent, insa aici dispunem de un numar mai mare de programe, mai exact 16.

3. Masina de spalat Slim Hotpoint WMSD723B

Masina de spalat rufe de la Hotpoint este foarte silentioasa avand un motor trifazat conceput cu un sistem de suspensie care absoarbe chiar si cele mai puternice vibratii pentru a asigura o silentiozitate desavarsita, chiar si in timpul centrifugarii.

Tehnologia Anti Stain indeparteaza petele dificile in timp ce protejeaza materialele. Aici intalnim inscriptia Woolmark Platinum Care care este certificarea maxima emisa de ‘The Woolmark Company’ pentru marcile care ating standarde atat de ridicate de calitate incat masinile lor de spalat pot spala si hainele care au eticheta ‘numai spalare manuala’. De asemenea, simbolul Ecotech identifica aparatele care indeplinesc cele mai inalte standarde de eficienta energetica. Asadar, masinile de spalat Ecotech sunt o garantie a standardelor ridicate de eficienta, niveluri mai scazute de consum si performanta excelenta.

Viteza de centrifugare a masinii este de 1200 rpm iar capacitatea de incarcare de 7 kg. Sa fie aceasta cea mai buna masina de spata rufe? Incadrarile ne spun despre clasa de eficienta energetica ca este A+++ iar clasa de eficienta la spalare este A.

Cu un numar de 12 programe, un design placut si o constructie calitativa, masina marca Slim Hotpoint va fi un „prieten” de nadejde pentru mult timp.

4. Masina de spalat Whirlpool AWSX63213

Unul dintre avantajele masinii de spalat Whirpool este faptul ca indeparteaza cu succes cele mai dificile pete ajutandu-ne sa economisim pana la 40% din energie (diferenta de consum de energie intre Ciclul de bumbac la 60°C si 40°C). Tehnologia inovatoare Clean+ este un ciclu special multifazic care, in combinatie cu folosirea unui aditiv special impotriva petelor, optimizeaza performanta fiecarui agent activ, oferind rezultate imbunatatite de spalare.

Programele 6th Sense Coulors actioneaza in functie de culorile setate fara sa evidentiem tipul de tesatura. Asadar, Culoari Inchise – protejeaza negrul si culorile inchise de la decolorare, Culori Deschise – spala perfect orice culoare fara risc de transfer a culorilor intre rufe si Program Mixt – optimizeaza spalarea la mixtul de rufe.

In plus, Whirpool are implementat si un program de 15 minute (asta cautam la cea mai buna masina de spalat rufe), program in care pot fi pot fi utilizate la spalare doua temperaturi : 20 respectiv 30 de grade.

La fel ca si in cazul modelelor precedente, clasa de eficienta energetica este de A+++ insa, la acest model putem „incarca” doar 6 kg. de rufe. Cu 1200 rpm si 15 programe, aceasta masina de spalat se foloseste cu usurinta, este silentioasa si rezistenta.

5. Masina de spalat Indesit IWSNE 61253 C

Masina de spalat rufe Indesit se face placuta datorita programului Energy Saver  (disponibil cu ciclurile Bumbac, Sintetice si Jeans ) care permite o economie de energie de pana la 70% (comparat cu ciclul bumbac la 30°), datorita optimizarii consumului de apa si unei eficiente mai bune a actiunii mecanice a cosului pentru rufe.

Delay Timer este optiune care se poate programa pornirea masinii in intervalul orar cel mai convenabil. In acest fel, dupa selectarea ciclului, masina de spalat va porni singura, la ora programata.

Acest model ne incanta si cu optiunea Eco Time care constituie un avantaj deoarece ne ajuta sa spalam rapid o sarcina mai mica. Indesit ofera un numar variat de programe speciale ( 16 mai exact ) pentru a spala eficient diferitele tipuri de tesaturi in functie de nevoile fiecaruia.

Produsul prezentat este construit din poliplex (cuva) si inox (tamburul) avand o viteza de centrifugare de 1200 rpm. si o capacitate de 6 kg. Clasa energetica A+++.

Cea mai buna masina de spalat clasa A+++++

Masina de spalat Gorenje W98F65/I

Masina de spalat rufe marca Gorenje este foarte silentioasa chiar si atunci cand se afla in procesul de stoarcere. In acelasi timp este de remarcat si stabilitatea pe care o ofera atunci cand „lucreaza” la viteze mari, precum si optiunile suficiente de care dispune.

Designul sau este elegant si placut iar display-ul electronic cu LCD ne usureaza munca. Viteza de centrifugare este de 1600 rpm. iar capacitatea de incarcare este de 9 kg., deci se prezinta foarte incapatoare.

Acest model dispune de cel mai mare numar de programe daca ne raportam la celelalte masini de spalat pe care le-am prezentat, si anume, 31. Dintre acestea amintim urmatoarele: extra-clatire, prespalare, program bumbac, lana, sintetice, clatire intensiva si delicate. Pe langa acestea ne mai bucuram de centrifugare delicata, consum redus de energie si spalare manuala.

Functiile importante de care dispune sunt: detectare automata a cantitatii, autodiagnosticare, protectie impotriva inundatiilor si sistem de siguranta pentru copii.

Cu siguranta masina de spalat Gorenje este cea mai buna masina de spalat rufe daca ne raportam la clasa A+++++.

Top 3 cele mai ieftine masini de spalat pentru bugete de  sub 1000 lei

  1. Masina de spalat Indesit IWSC51051CECO

top masini de spalat rufe

Indesit se incadreaza in categoria cea mai buna masina de spalat rufe, pentru un buget acceptabil. Fata de alte modele, acest produs are un program special pentru Sport, adica cateva cicluri care se refera exclusiv la articole sportive si sunt clasate astfel: sport intensiv, sport delicat si special shoes.

 Delay Timer este o optiune convenabila si inseamna ca masina de spalat se poate programa in intervalul orar cel mai convenabil. Eco Time si Energy Saver sunt alte doua optiuni pe care le vom folosi intens impreuna cu alte programe special concepute pentru ingrijirea articolelor dumneavoastra.

Pentru ca este vorba despre un model de buget, viteza de centrifugare este de 1000 rpm. iar capacitatea de incarcare de 5 kg. Numarul de programe nu este mai mic de 16, ceea ce o claseaza in topul pentru cea mai buna masina de spalat, dispunand chiar si de sistem de reglare a consumului si protectie impotriva inundatiilor.

Alte caracteristici: Clasa de eficienta energetica A+, clasa de eficienta la spalare A iar clasa de eficienta la centrifugare C.

2. Masina de spalat Arctic EF6100

O alta masina de spalat rufe pe care o putem numi cea mai buna masina de spalat de buget este cea oferita de Arctic deoarece la pretul listat aceasta ofera un consum redus de energie electrica. Cu o turatie maxima de 1000 rpm. si o capacitate de 6 kg. masina marca Arctic raspunde necesitatilor noastre.

In plus, acest model are unghiul de deschidere de 155˚al usii si permite accesarea facila a interiorului cuvei. Are si un program special de spalare economica a rufelor rezistente din bumbac, numit Bumbac Eco iar sistemul electronic de control al balansului distribuie uniform rufele in interiorul tamburului diminuand in acelasi timp vibratiile si zgomotul produs in timpul stoarcerii.

In concluzie, este o masina de spalat silentioasa. Sa nu uitam de Flow Control, un sistem special de sigilare a scurgerii ce pastreaza detergentul in masina pana in momentul clatirii.

Printre alte programe din dotare amintim urmatoarele: program pentru sintetice (garanteaza protectie si curatare eficienta), spalare rapida (pentru hainele din bumbac cu un grad redus de murdarie) si program pentru lana (pentru haine dificil de curatat).

3. Masina de spalat Candy Smart CS4 1272D3/1

Modelul Candy Smart poate fi numit cea mai buna masina de spalat rufe chiar daca se afla in categoria „de buget” deoarece ne pune la dispozitie functia SMART CHECK-UP care se traduce prin Verificare Inteligenta si ofera management simplificat pentru eficienta indelungata. In plus, avem mereu informatii cu privire la starea produsului prin monitorizarea functionarii acestuia.

Pin intermediul Asistentei Vocale, vom fi ghidati pas cu pas in alegerea programului necesar nevoilor noastre. To ce trebuie sa facem este sa intrebam si sa urmam instructiunile. Acest produs este echipat cu tehnologii inteligente bazate pe senzori care aleg cea mai buna performanta de spalare. Atat cantitatea apei, ritmul de rotire a tamburului cat si viteza de rotatie, se vor mula in functie de materialul care necesita spalare.

Smart Touch, programul care are grija de tine, reprezinta si o noua modalitate de a utiliza masina de spalat rufe si de a te bucura de o lume inteligenta. Trebuie doar sa descarci aplicatia simply-Fi si sa plasezi smartphone-ului pe masina de spalat.

Caracteristicile generale sunt urmatoarele: 1000 rpm. viteza de centrifugare, capacitate de 7 kg., clasa de eficienta energetica A+++ si clasa de eficienta la spalare A. Dispune de 16 programe si Conectivitate NFC.

Citeste si: Top Cele mai bune uscatoare de par 2017

Acest top pentru cea mai buna masina de spalat rufe, incluzand toate categoriile, a fost realizat in conformitate cu raportul calitate / pret, straduinu-ne sa va punem la dispozitie cele mai bune bune

5 (100%) 5 votes

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here