chiftele cu legume

Aceste chiftele cu legume se pot servi pe post de aperitiv, sunt foarte usor de preparat, gustoase si crocante.

 

Daca avem pofta de ceva delicios dar in acelasi timp si satios, putem alege sa preparam chiftele cu legume. In plus, este si o metoda eficienta de a-i face pe cei mici sa manance legume. In doar 25 de minute aceasta gustare este gata, ceea ce inseamna ca este perfecta si pentru momentele in care avem musafiri neasteptati.

Ingrediente necesare pentru chiftele cu legume :

  • 300 de g. de morcovi ( dati prin razatoare )
  • 300 de g. de dovlecei ( dati prin razatoare )
  • 2 oua ( batute )
  • 90 de g. de faina
  • 2 catei de usturoi ( pisati )
  • 2 cepe verzi ( tocate )

 

Mod de preparare chiftele cu legume :

Dovleceii rasi ii punem intr-o sita si presaram sare peste ei. Ii lasam la scurs aproximativ 10 minute si ii mai presam din cand in cand ( in maini ) ca sa grabim procesul.

Dupa ce acestia s-au scurs, ii punem intr-un castron mai mare, alaturi de morcovii rasi, faina, ouale battue, usturoiul pisat si ceapa tocata. In functie de gust asezonam cu sare si piper dupa care amestecam bine.

In continuare avem nevoie de o tigaie mai mare in care incingem uleiul. Dupa ce uleiul este incins, punem in serii de cate 3, o lingura din umplutura obtinuta. Vom aseza umplutura la o distanta considerabila deoarece chiftelele se vor lati pe masura ce se prajesc.

Citeste si : Legume umplute, 3 retete delicioase

Le prajim timp de 2-3 minute pe o parte, dupa care le intoarcem si le mai lasam 1-2 minute. Acestea trebuie sa devina crocante si rumene. La fina, le scoatem pe o farfurie pe care am asezat un servetel de hartie. Rolul servetelului este sa absoarba uleiul de pe preparat.

Le putem servi cu smantana sau iaurt.

 

Pofta Buna!

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here