chiftele italiene

Daca ai ramasa fara idei pentru cina sau pur si simplu te-ai saturat de chiftelele clasice, iti propun sa incerci delicioasele chiftele italiene.

 

Aceste chiftele italiene au un gust surprinzator datorita atat combinatiei simple cat si ingredientelor folosite.

Ingrediente necesare pentru chiftele italiene:

500 grame de carne tocata ( amestec )

50 grame de parmezan

2 oua

100 ml. de lapte

100 grame de pesmet

1 ceapa mica tocata marunt

1 lingura cu sos Worcestershire

2 lingurite de pudra de usturoi

2 lingurite de oregano

sare si piper in functie de gust

cimbru, rozmarin, patrunjel uscat si busuioc in functie de gust

Mod de preparare chiftele italiene:

In primul rand avem nevoie de un castron mare in care vom combina carnea tocata cu restul ingredientelor.

In continuare vom forma chiftele rotunde si le vom lasa la prajit in tigaie. Daca aceasta idee nu ne incanta, atunci putem opta pentru folosirea cuptorului. Punem chiftelele in tava si le lasam in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25 de minute.

Chiftelele se servesc calde. Putem sa le asezam langa orez sau paste si le putem asezona cu un sos delicios, sosul marinara.

Acest sos nu este complicat de preparat iar ingredientele de care avem nevoie sunt: 2 linguri ulei de masline, 6 catei de usturoi taiati felioare subtiri/tocati, 750-800 g. rosii la conserva, 1 praf de ardei iute, sare, oregano, piper, 1 crenguta de busuioc proaspat.

Citeste si: Chiftele cu legume

Cum preparam acest sos: Incingem uleiul de masline intr-o cratita si adaugam usturoiul taiat sotandu-l dupa un minut (amestecam continuu). Adaugam si rosiile tocate, oregano, sarea, piperul si praful de ardei iute. Continuam sa amestecam foarte bine. La suprafata sosului asezam crenguta de busuioc si o impinge inauntru cu o lingura.

Cand sosul va clocoti usor vom reduce focul la mediu spre mic si il lasam asa pentru 10-15 minute pana cand continutul se ingroasa.

Sosul este gata si numai bun pentru a-l servi alaturi de chiftelele de pe meleagurile Italiei.

Pofta Buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here