chiftelute indiene

Chiftelute indiene cu ceapa sau “ Onion Bhaji “ este cel mai indragit aperitiv al indienilor si este un preparat perfect pentru vegetarieni sau pentru persoanele care postesc.

 

Onion Bhaji suna putin sofisticat nu? Chiar si asa, nu trebuie sa ne facem griji in privinta costurilor deoarece ingredientele necesare sunt la indemana oricui si nu reprezinta o cheltuiala in plus. Aromatele si crocantele chiftelute indiene vor deveni cu siguranta aperitivul vostru preferat.

Ingrediente necesare:

  • 1 ceapa galbena
  • 2 cepe rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 varf de lingurita cu praf de ghimbir
  • 1/2 lingurita cu turmeric
  • 1/2 lingurita cu patrunjel uscat
  • 1/2 lingurita cu boia picanta
  • 100 g. de faina
  • 1 varf de lingurita cu bicarbonat
  • 60-80 ml. de apa
  • sare si piper in functie de gust
  • Ulei

 

Mod de preparare Chiftelute Indiene:

 

Incepem prin a taia ceapa fasii ( ca niste mini-spaghete ), dupa care o amestecam intr-un bol cu faina, bicarbonatul si restul de condimente. Urmeaza sa adaugam o lingurita de ulei si 60 ml. de apa. Amestecam foarte bine pana cand ceapa este acoperita complet de aluat. In cazul in care aluatul nu se distribuie in mod egal, putem adauga si restul de apa, continuam sa amestecam.

Avem nevoie de o tigaie in care vom incinge uleiul. Cand incepe sa sfaraie putem adauga chiftelutele ( formate din aluatul obtinut ). Trebuie sa avem grija ca acestea sa nu se lipeasca intre ele.

Citeste si: Chiftele cu legume

Le prajim bine pe ambele parti pana cand se rumenesc si capata un aspect auriu. La final le scoatem pe un servetel de hartie pentru a elimina excesul de ulei si grasime. Daca va este mai simplu sa le gatiti la cuptor o puteti face cu toata increderea deoarece rezultatul va fi acelsi.

Chiftelutele indiene se pot servi alaturi de un dressing de iaurt.

Pofta Buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here