cornulete cu mac

Daca esti in pana de idei si nu stii ce sa mai servesti la desert, iti recomand delicioasele cornulete cu mac.

 

Reteta de astazi se prepara foarte usor si garanteaza un aluat pufos si o umplutura usor dulce.

Ingrediente necesare Cornulete cu mac

Pentru aluat:

  • 225 g. de faina alba tip 550
  • 45 g. de faina tip 480 (sau 000)
  • 150 g. de smantana acra ( fermentata, 25% )
  • 180 g. de unt rece ( 82% )
  • 1 ou mic
  • 1/8 lingurita cu sare
  • zahar pudra vanilat

Pentru umplutura de mac:

  • 150 g. de mac
  • 25 g. de gris
  • 100 g. de zahar
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • 150 ml. de lapte

Mod de preparare Cornulete cu mac:

Avem nevoie de un robot de bucatarie in care vom pune faina si untul ( taiat cuburi ) mixand scurt, doar cateva pulsar pana cand faina arata ca un pesmet. Peste acestea se toarna smantana amestecata cu oul si sarea framantand usor ( cu mana ) pana cand aluatul se leaga.

Aluatul il vom imparti in 3 sau 4 bucati egale si il invelim in folie de plastic. Aplatizam cu mana si lasam continutul la frigider pentru cateva ore sau chiar peste noapte.

In continuare vom macina macul, grisul si zaharul in masina de cafea. Se amesteca cu laptele si le lasam sa fiarba cca. 2-3 minute ( cateva clocote ). Lasam umplutura sa se raceasca complet.

A venit randul aluatului. Il scoatem din frigider si intindem o hartie de copt pe masa de lucru. Intindem aluatul intr-o foaie subtire si ii taiem marginile astfel incat sa obtinem un patrat sau un dreptunghi.

Pont: Daca aluatul devine lipicios, putem presara putina fain ape sucitor.

Pe latura mica a aluatului vom pune umplutura ( 2 cm. ) folosindu-ne de o lingura. Rulam aluatul peste umplutura iar cand umplutura nu se mai vede taiem foaia chiar pe langa zona de suprapunere, cu ajutorul unui cutit. Din ruloul obtinut taiat bucatele de cca. 2-3 cm. si le asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

Repetam procedura pana cand se termina aluatul. Pana cand se incinge cuptorul putem lasa tavile in firgider ( 10 minute ).

Coacem aceste cornulete cu mac la temperatura de 200 grade pentru aproximativ 15-17 minte, pana cand devin rumene deasupra.

Cand sunt gata la dam prin zahar pudra si sunt numai bune de savurat!

Pofta Buna!

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here