Cum-poti-sa-cresti-durata-de-viata-a-bateriei-de-pe-smartpCum sa cresti autonomia telefonului? Probabil este o intrebare foarte des intalnita deoarece este una dintre principalele probleme cu care se confrunta utilizatorii unui smartphone.

 

Si totusi cum sa cresti autonomia telefonului cand noile modele de smartphone-uri au ecrane de 5 inch si rezolutie Full HD, unele chiar depasind pragul de 6 inch. Toate acestea contribuie la epuizarea bateriei.

Telefoanele devin tot mai performante fiind echipate cu procesoare mai puternice decat cele de pe laptopuri, cu aplicatii si specificatii care au depasit de mult clasicele desktop-uri iar bateria tinde sa se consume din ce in ce mai repede.

Cand vine vorba despre autonomie, majoritatea smartphone-urilor abia rezista 1-2 zile. Cati dintre noi nu devenim nostalgici la amintirea vechilor telefoane care aveau o autonomie de pana la o saptamana.

Un factor la fel de important este reprezentat de functiile si aplicatiile care definesc un device 27dar si de faptul ca utilizatorii isi doresc sa fie conectati la internet ( e-mail, retele sociale ) in permanenta, utilizand conectivitatea 4G sau WiFi. Desigur, pe langa toate acestea putem adauga si multitudinea de senzori existenti integrati intr-un telefon nou.

Cum sa cresti autonomia telefonului? In randurile ce urmeaza iti prezentam cateva trucuri care te vor ajuta sa iti imbunatatesti autonomia telefonului indiferent ca este iPhone sau ruleaza sistemul de operare Android.

  1. Diminueaza luminozitatea

 

Daca diminuezi luminozitatea, diferenta se va vedea in cel putin o ora de autonomie in plus.  Chiar si pentru un simplu apel telefonic, ecranul este folosit la maxim. In acest caz poti seta luminozitatea pe automat sau o poti pune pe minim.

 

  1. Dezactivarea conexiunii Bluetooth

 

Daca nu folositi o casca cu conectare Bluetooth sau nu transferati date, mentinerea deschisa a acestei conexiuni este inutila. Telefonul poate cauta in mod constant alte dispozitive cu care sa se conecteze iar acest lucru duce la consumarea bateriei.

 

  1. Dezactivarea internetului

 

Conexiunea mobila cat si cea wireless consuma multa baterie. Daca nu avem nevoie de internet il putem tine inchis pentru o perioada.

 

  1. Inchide aplicatiile pe care nu le folosesti

 

Sunt multe programe, aplicatii care ruleaza in background chiar si dupa ce nu le mai folosesti, aducand un consum suplimentar al bateriei.

Cel mai simplu mod pentru Android este sa instalezi o aplicatie care gestioneaza toate aplicatiile deschise pe smartphone. Pentru asta te poti folosi de Clean Master pe care il gasesti in Google Play. Mai poti folosi si diverse setari personalizate pentru a pastra in background aplicatiile utile.

 

In schimb la iPhone exista metoda built-in, adica apesi butonul “ home “ de doua ori si ti se va afisa toate aplicatiile deschise. Apesi cu degetul pe aplicatia pe care doresti sa o inchizi, iar apoi pe X pentru a inchide aplicatia.

 

  1. Foloseste Power Save Mode

 

Daca eforturile tale de a limita consumul de energie nu dau roade si pana la urma tot ajungi sa mai ai 10-15% baterie, poti apela la Power Save Mode. Acesta iti permite sa stabilesti cateva reguli automate care se activeaza atunci cand autonomia scade sub un anumit procent.

 

  1. Dezactiveaza sincronizarea automata

 

Acesta este ultimul truc din categoria “ cum sa cresti autonomia telefonului”. Daca nu trebuie neaparat sa fii la curent cu update-urile si mail-urile de pe retelele sociale, poti dezactiva sincronizarea automata.

Telefonul consuma foarte multa energie odata cu pornirea internetului si cu actualizarea adreselor de e-mail, facebook si altele.

Acestea sunt cateva trucuri simple care iti arata cum sa cresti autonomia telefonului castigand cateva ore de energie in plus.  De mentionat este faptul ca sistemul de operare Android ofera mai multe optiuni pentru limitarea consumului de energie decat un iPhone. In cazul in care ai facut jailbreak la iPhone, situatia se echilibreaza.


Pentru asigurarea bateriei telefonului mereu incarcata, va recomandam achizitionarea unei baterii externe. Puteti alege unul din modelele prezentate mai jos:


Sursa: giz.ro

 

 

4 (80%) 1 vote

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here