Cum sa alegi un mixer cu bol

Ca sa sti cum sa alegi un mixer cu bol trebuie sa te ghidezi dupa anumite caracteristici.

 

Un mixer cu bol este o adevarata necesitate in bucatarie mai ales daca ne place sa preparam fel si fel de prajituri si nu numai. Dupa ce ai adaugat ingredientele necesare, acest aparat face toata treaba in timp ce tu te poti ocupa de altceva.

Cum sa alegi un mixer cu bol :

  1. Putere

Un mixer cu bol trebuie sa se comporte excelent indiferent de tipul de  ingrediente pe care trebuie sa le malaxeze sau de cantitatea lor. Daca ne referim la unul profesional, acesta va amesteca ingredientele fara sa scoata zgomote ciudate si fara sa se incinga. Trebuie sa alegem un mixer cu bol care sa aibe suficienta putere a motorului . Daca avem nevoie de el pentru amestecarea unui aluat consistent vom alege unul de 1000 W iar daca mixerul pe care il vom achizitiona va fi folosit mai putin, atunci unul de 600 W este suficient.

  1. Viteza variabila

Daca il folosim la prepararea mai multor tipuri de preparate, atunci ne trebuie un mixer cu bol care sa detina viteza variabila in trepte. In functie de ceea ce preparam avem nevoie de o viteza mai mica sau mai mare. Cele mai multe aparate de acest gen au trei viteze ( mica, medie, mare ), insa cele mai bune au cel putin 6 trepte de viteza. Pentru o mixare rapida putem alege un mixer cu bol care are functia plus.

Click aici pt a vedea cele mai bune oferte la mixere cu bol

  1. Bol incapator

Un mixer cu bol poate fi utilizat atat pentru sarcini mari cat si pentru cele marunte. In functie de ce dorim sa preparam vom alege dimensiunea bolului, desi un bol mare ne ofera versatilitate. Pentru a acoperi toate nevoile unei familii, un bol de 4-5 litri este suficient. Daca ai nevoie de unul pentru cantitati mult mai mari sau il folosesti la o cofetarie, ai nevoie de un bol de cel putin 7 litri, de aceea este important sa sti cum sa alegi un mixer cu bol.

  1. Accesorii

In functie de nevoi sau de buget, putem opta pentru un mixer cu bol multifunctional sau unul simplu.

Mixerul cu bol multifunctional este dotat cu multe accesorii care ne vor facilita munca si ne permit o preparare variata precum amestecarea carnii, a legumelor sau a fructelor si chiar a pastelor, pregateste smoothie sau inghetata.

Mixerul cu bol simplu are un minim de dotari realizand functiile de baza. Acesta nu poate prepara aluaturi sau compozitii mai consistente.

  1. Constructia rezistenta

Aceste aparate sunt mari si grele pentru ca trebuie sa opereze la viteze mari fara sa se deplaseze de pe masa. Pentru un control cat mai bun, carcasa lor trebuie sa fie “zdravana” si rezistenta, fabricata dintr-un material de calitate.

Acum ca ai aflat cum sa alegi un mixer cu bol, cu siguranta vei face alegerea potrivita necesitatilor tale.

5 (100%) 4 votes

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here