storcator-de-fructe

Cu ajutorul acestui aparat ne putem prepara sucuri naturale care ne ofera energie intreaga zi, de aceea este important sa stii cum sa alegi un storcator de fructe.

 

Sucurile naturale sunt foarte sanatoase, au un aport de nutrienti, minerale si vitamine de care organismul nostru are nevoie. Continutul de fibre este mai redus decat daca am consuma fructele in starea lor initiala, insa putem diminua acest dezavantaj prin introducerea unei portii de pupla rezultata in urma stoarcerii.

Cum sa alegi un storcator de fructe si ce pasi trebuie sa urmezi :

  1. Tehnologia de stoarcere

    – este un criteriu important in alegerea unui storcator.

Aceasta este de diferite tipuri: citrice, centrifugala si cu ax melcat ( functioneaza prin masticare, aparatul fiind cunoscut sub numele de storcator cu presare la rece ).

De asemenea, tehnologia de stoarcere influenteaza si ingredientele care pot fi folosite, calitatea sucului si viteza de stoarcere.

Pentru orice storcator ales, trebuie sa citesti prospectul pentru a afla ce ingrediente poti stoarce cu el. Exista destule storcatoare care nu se descurca cu fructele cu coaja groasa sau cu radacinoase.

Calitatea sucului extras dintr-un storcator centrifugal este mai apos pe cand cel obtinut de un storcator cu presare la rece este mai gros, cu mai multa pulpa.

Eficienta la extractia sucului este la fel de importanta si tine tot de tehnologia de stoarcere. Sunt produse care storc pana la 80%  din masa fructelor. Daca stii cum sa alegi un storcator de fructe eficient, vei obtine mai mult suc din aceeasi cantitate de fructe.

Concluzia : cel mai bun este storcatorul cu presare la rece, economisesti bani si nu faci risipa.


Citeste si: Top 4 cele mai bune storcatoare de fructe


  1. Modul de curatare al storcatorului

    – ca sa nu pierdem timpul cu spalarea aparatului, este recomandat sa alegem unul care sa fie compatibil cu masina de spalat vase sau un model dotat cu recipient pentru pulpa ramasa dupa stoarcere.

  1. Diametrul tubului pentru fructe si capacitatea rezervorului de suc.

Daca diametrul este mic, fructele trebuie taiate cubulete inainte de stoarcere si exista si dezavantajul blocarii acestuia. Trebuie sa alegem un storcator cu diametru mare ca sa nu ne ingreuneze munca. Avem nevoie de o capacitate mai mare a rezervorului daca preparam sucul pentru mai multe persoane si atunci ne orientam spre un rezervor de minim 1 litru ( este suficient pentru 4 pahare de suc ).

 

  1. Viteza de extragere a sucului si nivelul de zgomot produs.

Pentru viteza de extragere putem alege intre storcatoarele centrifugale si cele cu presare la rece. Va sfatuiesc sa nu puneti mare pret pe aceasta caracteristica deoarece un suc bun nu poate fi extras repede.  Storcatoarele centrifugale sunt mai galagioase si scot un sunet destul de deranjant. Daca nu vrem sa trezim toata casa, vom alege un storcator silentios. Din nou, castigatorul este storcatorul cu presare la rece, prin procesul de masticatie, atat pentru extragerea sucului cat si pentru nivelul de zgomot.

 

  1. Accesorii extra

Cum sa alegi un storcator de fructe? Dupa toate cele mentionate mai sus, e nevoie sa mai aruncam o privire si la accesoriile extra care pot fi de ajutor in diferite situatii. Unii producatori ofera un recipient separat pentru pulpa, sistem anti-picurare,  sita deasa sau rara pentru filtrarea pulpei si separator de spuma.

 

Acum ca stii cum sa alegi un storcator de fructe, cu siguranta vei face alegerea potrivita pentru tine si familia ta.


Produse Recomandate:

5 (100%) 2 votes

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here