google chromeGoogle Chrome este un navigator web dezvoltat de compania Google iar la momentul actual este cel mai utilizat browser, cu o cota de piata de 52.1% din totalul celor care utilizeaza internetul.

 

Daca Google Chrome se misca greu, sa stii ca nu esti nici primul si nici ultimul care a intampinat aceasta problema. Chiar daca a primit destule critici de-a lungul timpului, referitor la viteza de incarcare, browser-ul a reusit sa se mentina printre cele mai populare dar si printre cele mai rapide.

Google Chrome are avantaje precum numarul mare de extensii disponibile, posibilitatea de a lucra cu gadgetul Chromecast si posibilitatea de a fi legat cu contul de Gmail. Toate aceste avantaje trebuie sa le folosim cu atentie deoarece in caz contrar, viteza ar putea avea de suferit.

Daca ai problem cu browser-ul, exista metode prin care poti sa cresti viteza Google Chrome.

  1. Actualizarea Browser-ului

Daca ai probleme cu Google Chrome trebuie sa ii permiti sa faca un update iar in functie de cat de veche este versiune pe care o folosesti, butonul din dreapta sus isi va schimba culoarea din verde in portocaliu, si mai apoi, in rosu.

  1. Descarcarea unei extensi pentru tab-uri

Chiar daca extensiile pot cauza si probleme, in acelasi timp, te pot ajuta si sa rezolvi probleme mai mari. ZDNet afirma ca extensiile One Tab, The Great Suspender si Tab Wrangler sunt solutiile care pot tine sub control cantitatea de memorie pe care o utilizeaza fiecare tab in parte. Acestea iti vor face browser-ul mai rapid.

  1. Dezactivam extensiile si plugin-urile

Tot ce trebuie sa facem este sa accesam meniul din dreapta sus si sa dam click pe “ More Tools “ iar apoi pe “Extensions”. Vei putea vizualiza toate extensile si te vei putea decide pe care doresti sa o dezactivezi si pe care o inlaturi complet. Mare atentie caci unele extensii pot fi utile.

Plugin-urile active le poti vedea daca scrii in bara de adresa “ about:plugins”. Urmand acest pas iti va aparea o lista cu toate plugin-urile. Unele dintre ele ar putea scadea viteza Google Chrome, deci ar fi bine sa le dezactivezi. In schimb, altele precum PDF Viewer sau Adobe Flash ne sunt de mare folos.

  1. Stergem istoricul navigarilor

Daca dorim sa stergem istoricul navigarilor vom avea mai multe optiuni precum stergerea informatiilor stocate in ultima ora, zi, saptamana, luna sau intreg istoricul. Daca ai nevoie de unele informatii care se afla acolo, poti selecta separat pe cele pe care doresti sa le stergi.

  1. Fara Teme

Daca intampinam probleme la viteza Google Chrome este timpul sa renuntam la tema aleasa.  Cum facem acest lucru? In bara de adresa vom scrie “chrome://settings” si dam click pe butonul “ Reset to default theme”.

  1. Actualizarea sistemului de operare

Aceasta metoda o vom alege doar daca celelalte nu au reusit sa creasca viteza browser-ului. In acest caz putem reinstala sistemul de operare sau putem opta pentru o noua versiune.

  1. Descarcarea extensiei Data Saver

Aceasta extensie se foloseste de serverele Google pentru a optimiza paginile web inainte sa fie descarcate de browser-ul nostru. Daca te numeri printre cei care au o conexiune slaba la internet, aceasta extensie iti va fi foarte utila.

  1. Descarcarea unui program utilitar

Chiar daca aceasta solutie nu te prea incanta, uneori este extrem de utila.  Instaland un program precum CCleaner te ajuta sa scapi de altele inutile si chiar sa eliberezi o cantitate mare de spatiu pe hard-drive.

Urmand sfaturile prezentate mai sus vei reusi sa cresti viteza browser-ului Google Chrome si sa navighezi fara probleme.

Voteaza Articolul!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here