placa de indreptat parul

   Unul dintre multitudinea de dispozitive cu care putem atinge imaginea dorita, este placa de indreptat parul.

 

Cu ajutorul ei ne putem indrepta parul rebel, fie ca este usor ondulat sau chiar cret. Pentru a avea un look fantastic folosindu-ne de acest produs, trebuie sa stim cum sa ne alegem placa de indreptat parul.

Industria frumusetii urmareste ultimele inovatii tehnologice si este un ajutor de nadejde pentru fiecare femeie care doreste sa isi creeze propriul salon la ea acasa. Acest accesoriu ofera femeilor posibilitatea de a se coafa repede si usor, aratand de parca tocmai ce au iesit de la un salon cochet. Totusi, placa de indreptat parul intampina si cateva dezavantaje, cum ar fi deteriorarea structurii parului si faptul ca il face mai putin rezistent. De aceea este foarte important sa facem o alegere corecta atunci cand achizitionam o placa de indreptat parul si sa folosim produse profesionale de protectie pentru a ne pastra parul sanatos si puternic.

 

Cum lucreaza o placa de indreptat parul?

 In momentul indreptarii, surplusul de lichid din par se elibereaza. Sub cuticulele parului se afla un strat de cortex, care contine compusi de hidrogen ( acestia sunt responsabili de gradul de ondulare a parului ). Cand vremea este umeda, acesti compusi devin activi. Asta explica de ce parul devine mai rebel atunci cand ploua, ninge sau cand afara este umezeala. Sarcina placii este de a elibera stratul cortexului de excesul de umiditate, prin incalzire.

Citeste si: Top 3 cele mai bune placi de indreptat parul

Cum sa ne alegem placa de indreptat parul ?

   Invelisul placilor

  Invelisul placilor este principalul criteriu. Expunerea regulata a firului de par la caldura duce la schimbarea structurii. Cand vine vorba despre invelisul placii este momentul sa uitam de economi, deoarece de el depinde gradul de inofensivitate pe care il are placa asupra parului tau. In acest moment, pe piata, sunt disponibile placi acoperite cu ceramica, metal, teflon si turmalina.

Placile cu invelisul din metal au un pret redus dar au si cea mai negativa influenta asupra parului nostru. Metalul nu se incalzeste uniform si pe suprafata placii apar suprafete cu temperaturi inalte. Parul va suferi de arsuri iar varfurile se vor despica.

Ceramica este un material care se incalzeste uniform si asigura o alunecare usoara, protejand parul si dandu-i un aspect lucios si sanatos. Cu toate acestea, dezavantajul acestui material este ca pe el se pot depune produsele cosmetice pe care le folosim inainte de a ne intinde parul ( ceara de par, produse pentru protectie, spuma de par etc. ). Acest lucru il putem evita stergand placile dupa fiecare folosire, cu o carpa umeda.

Cele mai multe puncte forte le detin turmalina si teflonul. Turmalina elibereaza la incalzire, ioni negativi care neutralizeaza electricitatea statica. Teflonul este atat de bun incat nu permite produselor cosmetice sa se depuna pe suprafata placilor.

Regulatorul termic

 Regulatorul termic este instalat pe manerul placii, are doua butoane, unul pentru minus iar altul pentru plus, fiind usor de utilizat. Exista si modele de placi care au instalate 3 butoane: minim, mediu si maxim. Intervalul la care se incalzesc placile este de 140 pana la 230 de grade. Pentru un par subtire si deteriorat trebuie sa folosim cel mai redus regim de temperatura iar pentru parul cu firul gros, ne permitem sa folosim nivelul maxim.

Tipuri de placi in functie de marime

Exista diferite tipuri de placi care difera in dimensiuni. Placa lata, cu o latime peste 2,5 cm, ne ofera posibilitatea da a indrepta suvite mai groase economisind timp. Placile inguste ( latime pana la 2,5 cm ) ne ajuta la indreptarea bretonului si a suvitelor mici si se pot utiliza chiar si in formarea buclelor.

Ca sa ne alegem o placa de indreptat parul trebuie sa tinem cont si de urmatoarele aspecte :

  1. Alegem modelele care au functie de inchidere automata pentru a preveni cazurile de supraincalzire a placilor.
  2. Exista modele care vin insotite de un saculet protector sau husa, care sunt rezistente la temperaturi inalte. In acest fel vom putea depozita placa inapoi la locul ei, imediat ce ne-am terminat treaba, fara sa trebuiasca sa asteptam racirea acesteia.

Nu uitati ca este foarte important sa aplicam pe par un spray protector sau ulei cu protectie termica, inainte sa utilizam placa. Aceste produse cosmetice ofera parului luciu si un aspect matasos, pe langa faptul ca il protejeaza si il mentine sanatos.

Pentru a alege unul dintre cele mai bune produse de pe piata, va recomandam sa cititi articolul: Top 3 cele mai bune placi de indreptat parul, din 2018

loading…


5 (100%) 6 votes

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here