bounty si twix de casaBounty sau Twix? Daca nu sti pentru care ciocolata gustoasa sa optezi, acum ai la indemana retetele care te ajuta sa prepari cele mai indragite dulciuri.

 

Fie ca vorbim despre batonul Bounty sau Twix, cert este ca sunt pe placul celor mici. Defapt, sunt pe placul tuturor caci cine ar refuza un baton dulce cu cocos sau unul cu ciocolata si caramel.

 

Baton Bounty

bounty

Ingrediente necesare :

  • 3 cesti cu nuca de cocos rasa
  • 400 g. de ciocolata cu lapte
  • 1 ceasca cu lapte condensat indulcit
Mod de preparare baton tip Bounty :

Aceasta gustare se prepara usor fara prea multe batai de cap si ai nevoie de doar 3 ingrediente.

Incepem sa amestecam intr-un castron nuca de cocos cu laptele condensate indulcit. Avand mainile curate incepem sa formam batoane din amestecul obtinut.

Avem nevoie de o tava mare pe care o tapetam cu hartie de copt. Asezam batoanele de cocos pe hartie. Bagam tava cu batoanele in congelator pentru aproximativ 20 de minute.

E timpul pentru ciocolata! Luam ciocolata si o topim in bain-marie sau in microunde.  Urmeaza sa scoatem batoanele din congelator si sa le inmuiem in ciocolata topita. Le putem scoate din baia de ciocolata cu ajutorul unei palete sau a unei furculite.

Le lasam la uscat pe un servetel de hartie. Dupa ce s-au uscat si s-au intarit ( aproximativ 2 ore ) putem gusta din delicioasele batoane Bounty facute in casa.

Baton Twix

twix

Ingrediente necesare :

  • 10-11 biscuiti
  • 200 g. de caramele obisnuite
  • 400 g. de ciocolata
Aceste cantitati sunt orientative deoarece reteta este una flexibila. O poti adapta foarte usor in functie de dotarile de care dispui.

Mod de preparare baton tip Twix :

Avem nevoie de o tava ( asemanatoare celei pentru chec ) pe care sa o imbracam in hartie de copt. Atentie caci trebuie sa depaseasca marginile. Topim ciocolata in bain-marie si o turnam in tava intr-un strat de 1 cm inaltime. Cu fundul unei linguri uniformizam si nivelam. Chiar daca vi se pare putin ciudat, trebuie sa dam usor cu tava de masa ( de 2-3 ori ) ca sa se aseze crema. O lasam la frigider pentru cateva minute.

Intre timp, desfacem caramelele din ambalaj si le punem intr-un bol. Le vom pune la topit in cuptorul cu micrunde, la treapta mare, pentru aproximativ 3 minute.

Turnam caramelul deasupra ciocolatei din tava, tot intr-un strat de 1 cm. inaltime. Deasupra punem biscuitii ( aliniati ) de-a latul apasand usor, astfel incat sa acoperim tot caramelul. Mai lasam putin tava la rece ca sa se intareasca stratul de caramel. Continuam sa preparam batonul Twix prin a pune din nou putin caramel deasupra si un strat de biscuiti. Mai turnam si un strat de ciocolata. Nivelam.

Lasam la frigider pentru aproximativ 2 ore.

Intoarcem tava cu fundul in sus, pe un fund de lemn si tragem usor de ea in sus, ca sa scoatem batonul.  Scoatem si hartia de copt de pe desert. Pregatim o tava mare, de servit, in mijlocul careia punem doua pahare lipite, cu gura in jos. Punem batonul de Twix peste ele si turnam ciocolata topita din belsug deasupra, cu o spatula. Netezim suprafata batonului cat mai este ciocolata moale.


loading…

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here