ferrero rocher

Ferrero Rocher este un desert delicios obtinut din napolitana crocanta acoperita cu alune si ciocolata cu lapte. Atat umplutura fina cat si aluna intreaga din interior, transforma acest desert in dulcele preferat.

 

Ferrero Rocher gasim si in comert insa, dupa cum bine stim, pretul acestei specialitati este destul de piperat. Acum avem la indemana o reteta simpla cu ajutorul careia putem produce delicioasele bomboane de ciocolata.

Ingrediente necesare Ferrero Rocher

 Umplutura :

  • 270 de grame de napolitane cu alune ( sfaramate )
  • 270 de grame alune de padure ( tocate marunt )
  • 290 de grame crema de ciocolata ( putem folosi Nutella )
 Glazura :

  • 1 lingurita cu ulei de cocos / vegetal
  • 100 de grame de chipsuri de ciocolata ( semi-dulci )
  • 125 de grame de alune prajite ( tocate fin )

 

Mod de preparare Ferrero Rocher :

Avem nevoie de o tava pe care o tapetam cu hartie pergament.

Incepem cu umplutura si sfaramam napolitanele dupa care le punem intr-un castron. Combinam crema de ciocolata cu alunele si amestecam bine pana cand obtinem o compozitie lipicioasa. “Aluatul” obtinut il lasam la frigider pentru aproximativ 30 de minute, ca sa se intareasca. Dupa ce s-a intarit, incepem sa formam bilute de marimea unei lingurite si le punem in tava. Tava o lasam la congelator timp de 15 minute.

Citeste si : Cum sa prepari Bounty si Twix din 3 ingrediente

Este timpul sa ne ocupam si de glazura. Amestecam ciocolata si uleiul intr-un vas, apoi le bagam in cuptorul cu microunde pentru aproximativ 30 de secunda ( sa se topeasca ). Adaugam alunele prajite si amestecam.  Dupa ce trec cele 15 minute, scoatem bomboanele  din congelator si procedam in felul urmator : infigem o scobitoare ( sau putem opta pentru o furculita ) in bomboana si o dam prin crema de ciocolata cu alune. Tinem acest ritm pana cand terminam bomboanele.

La final le punem inapoi in tava si le mai lasam la frigider inca 15 minute.

Pofta Buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here