cum sa prepari sangria

Sangria sau populara bautura racoritoare de origine spaniola si portugheza nu necesita o preparare complicata ci, din contra, este gata intr-un timp foarte scurt.

Cum sa prepari Sangria? Este foarte simplu. Pentru aceasta bautura avem nevoie in principal de fructe si de alcool (vin, vermut sau lichior) si de un blender sau bol. Nimic complicat, nu? Ei bine, astazi va propun trei retete de Sangria, bautura care se serveste la masa, pe langa gustari sau cina. Desigur, o putem folosi cu toata increderea si la petreceri unde garantat va face senzatie.

Cum sa prepari Sangria cu piersici

Pentru aceasta bautura avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 1,5 litri vin alb sec, 40 ml. de lichior Cointreau, 250 ml. de lichior de piersici, 40 grame de zahar brun, 2 batoane de scortisoara, 2 felii de limeta, 2 felii de portocala, 500 ml. de apa minerala si gheata.

Mod de preparare: Ne folosim de un bol mare in care vom amesteca vinul alb, lichiorul, lichiorul de piersici, zaharul, scortisoara, feliile de limeta si portocala. Dupa ce amestecam bine il pastram la rece pentru cateva ore. Inainte de a servi aceasta bautura vom adauga apa minerala rece si gheata. Se poate orna cu frunze de menta.

Cum sa prepari Sangria cu miere si fructe de padure

Ingredientele de care avem nevoie sunt: 1/2 ceasca cu fructe de padure, 1/2 bucata de portocala fara samburi sau coaja, 1/2 bucata de lamaie fara samburi sau coaja, 1/2 ceasca cu apa minerala gazoasa, 4 linguri de miere, 1/2 cana cu vin rosu la alegere si o cana cu cuburi de gheata.

Mod de preparare: Toate ingredientele mai sus mentionate se amesteca intr-un blender dupa care bautura se poate servi dar nu inainte de a aduga gheata. Se poate garnisi cu cu felii de portocala sau lamaie.

Cum sa prepari Sangria cu rodii

Acest tip de Sangria este considerat mai deosebit deoarece pentru preparere se folosesc fructe exotice.

Asadar, avem nevoie de: 2 rodii mari, 2 pere mari (fara samburi, feliate), 2 fructe stea (carambola, feliate subtire), 3 sticle (de 750ml) vin rosu sec, 230ml brandy sau coniac, 230ml suc de rosii, 100g zahar, 2 bete scortisoara, anason si 1 litru de apa minerala rece.

Mod de preparare: Rodiile se curata si se scot intr-un castron samburii zemosi, indepartand pielita amara care ii separa. Acestia se pun intr-o carafa alaturi de feliile de pere si fructe stea. Se toarna vinul, coniacul si sucul de rodii, dupa care adaugam zaharul, scortisoara si anasonul, amestecand bine pana cand zaharul se dizolva. Apa minerala se adauga exact inainte de servire.

Citeste si: Cum sa prepari un cocktail din coniac si caise

 

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here