sirop de trandafir

Acest sirop de trandafir ne ofera toate beneficiile terapeutice ale trandafirului deoarece petalele acestuia contin vitamina A, C, D si E, dar si unele vitamine B.

 

Reteta de sirop de trandafiri este simpla, usor de preparat si nu trebuie sa lipseasca din casele noastre. Acesta are efect aromatic, terapeutic, calmant si antidepresiv.

Trandafirul este o floare medicinala care actioneaza ca un sedativ usor si poate imbunatati chiar si starea de spirit.

Ingrediente pentru sirop de trandafir :

  • 1 kg. de zahar brun / alb
  • 500 ml. de apa de izvor ( sau filtrata )
  • 1 cana de petale de trandafir ( roz inchis pentru mai multa culoare )
  • 500 ml. de apa de trandafir ( de consum )
  • Arome preferate ( scortisoara, vanilie, coaja de lamaie )
  • 1 plic de sare de lamaie

 

Mod de preparare sirop de trandafir :

Incepem prin a pune apa la fiert, iar dupa primul clocot punem petalele ( spalate si curatate ). Lasam la fiert aproximativ 5 minute. Adaugam si sarea de lamaie cand lichidul s-a facut verde. Apa va incepe sa devina rosie. Dupa procesul de fierbere, scoatem petalele si le stoarcem cu grija in lichidul obtinut, dupa care le aruncam.

Licoarea ramane in vas si peste ea adaugam zaharul. Lasam din nou sa fiarba la foc mica pana se leaga siropul.

Daca nu avem la indemana apa de trandafir, putem folosi si apa simpla. Trebuie doar sa tinem cont de regula urmatoare : 1 kg. de zahar la 1 kg. de apa. Cand siropul este gata il putem pastra la frigider timp de o luna.

Daca dorim sa rezulte un sirop mai subtire, putem folosi mai multa apa.

Deoarece aroma trandafirului este fina si subtila, poate fi folosita la o varietate de produse precum : pentru a indulci bauturile alcoolice, cocktail-urile, bauturile non-alcoolice sau pentru aromatizarea deserturilor.

De asemenea, putem imbogati acest sirop de trandafiri, cu orice alta aroma de ierburi, condimente, fructe.

La ce putem sa folosim acest sirop de trandafir :

  • Adaugam peste clatite sau wafesirop de trandafir
  • Poate fi folosit pe post de topping pentru inghetata, shake-uri cu lapte sau salate cu fructe
  • Putem obtine o bautura racoritoare daca il diluam cu apa rece si gheata
  • Indulcitor pentru fasole, mazare
  • Condiment pentru branza, creme sau glazuri de prajituri
  • Se poate adauga la budinca de orez

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here