cuscus cu legume

Cuscus cu legume este o reteta usor de preparat si foarte sanatoasa fiind bogata in fibre si proteine.

 

Acest preparat este foarte satios, sanatos si are putine calorii ( nu mai mult de 250 la o portie ). O singura ceasca de cuscus gatit contine aproximativ 175 de calorii.  Dupa cum spuneam, cuscus-ul cu legume contine proteine, fibre, selenium precum si vitamine din complexul B-urilor.

Ingrediente necesare pentru Cuscus cu legume:

( aceste ingrdiente sunt raportate pentru 4 portii )

  • 2 morcovi medii
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 1 ceasca de telina verde ( cubulete )
  • ¼ ceasca cu ardei gras galben ( cubulete )
  • ¼ ceasca cu ardei gras rosu ( cubulete )
  • 1 ceapa medie ( tocata marunt )
  • 1 zucchini mediu ( cubulete )
  • 4 linguri cu busuioc uscat
  • 225 gr. de cuscus
  • 350 ml. de supa de legume sau de pui
  • Sare si piper

Mod de preparare Cuscus cu legume:

Pentru inceput avem nevoie de o oala mare in care punem uleiul si sotam morcovii, ceapa, telina, ardeiul gras ( cel galben sic el rosu ). Le vom sota putin doar pana cand se inmoaie dar totusi sa ramana crocante.

Urmeaza sa adaugam busuiocul, zucchini-ul, un praf de sare si unul de piper. Mai lasam legumele inca 1-2 minute dupa care adaugam cuscus-ul si supa de legume. Lasam ingredientele pe foc pana la punctul de fierbere.

Citeste si: Salata de leurda, o gustare sanatoasa

Stingem focul si acoperim oala cu un capac iar dupa aproximativ 6-8 minute putem amesteca cuscus-ul cu legumele.

Preparatul se serveste cad.

Dupa cum observam aceasta reteta nu ne da mari batai de cap iar rezultatul este plin de savoare.

Pofta Buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here