646x404

Este sezonul capsunilor si acum este momentul sa profitam din plin de ele, pregatind o delicioasa dulceata de capsuni, pe care o putem savura in sezonul rece. Capsunile, dupa cum bine stim, sunt un adevarat aliat al sanatatii protejand ochii, favorizand digestia si regland tensiunea arteriala. De asemenea, sunt o sursa excelenta de vitamina C (care stimuleaza imunitatea ), antioxidanti si fibre.

 

Ingrediente pentru dulceata de capsuni :

2 kg de capsune

2 kg de zahar

1 baton de vanilie

 

Cum se prepara dulceata de capsuni :

Primul pas este sa spalam capsunile si sa le indepartam coditele. Apoi le vom pune intr-un castron ( intregi, nu taiate ) si adaugam zaharul peste ele. Acoperim vasul in care se odihnesc capsunile, timp de doua ore si il lasam la temperatura camerei. Dupa ce s-au scurs cele doua ore, bagam vasul in frigider si il lasam acolo peste noapte.

A doua zi vom pune oala pe aragaz, la foc mare si amestecam din cand in cand. Cand dulceata incepe sa fiarba, adaugam semintele de la pastaia de vanilie. O lasam din nou sa fiarba, de data aceasta la foc mic, pana cand zeama scade la jumatate.

Ca sa verificam daca dulceata este gata, putem turna cateva picaturi de zeama pe o farfurie rece. Daca picaturile nu curg dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata noastra este gata.

Dulceata fierbinte se pune in borcane curate dupa care inchidem bine de tot capacul. Intoarcem borcanele cu fundul in sus pana ce se racesc complet ( le lasam la temperatura camerei ). In acest fel, borcanele se vor vida fara sa fim nevoiti sa le fierbem sau sa le punem la cuptor.

Acum ca ai aflat cum sa prepari o delicioasa dulceata de capsuni, trebuie sa te aprovizionezi cu acest fruct gustos. In acest fel, ne putem bucura si in sezonul rece de o aroma si o savoare deosebita, fie ca folosim dulceata pentru a face prajituri fie ca o servim in modul clasic, pe paine.

 

loading…


DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here