ehang184

EHANG 184, drona care transporta oameni a primit permisiunea de zbor, testele urmand sa inceapa in Nevada iar in cateva luni vom afla cum se descurca aceasta si cat de capabila este.

The Guardian relateaza ca aceasta drona, fabricata de compania Guangzhou – based Ehang Inc, a fost lansata oficial la Targul de Tehnologie 2016 din Las Vegas, la debutul CSE Gadget Show.

EHANG 184 are o configuratie asemanatoare cu a altor drone insa seamana cu un elicopter in miniatura si are patru brate cu elice. Aceasta are capacitatea de a transporta o singura persoana de maximum 100 de kg. Cabina, dotata cu aer conditionat si lumina de lectura, este conceputa si pentru eventuale bagaje de dimensiuni mici.

Drona zboara in mod automat, deci nu trebuie sa o pilotam. Pasagerul trebuie doar sa introduca locatia in care vrea sa ajunga, sa execute doua comenzi : “decolare” si “teren” ( acest lucru se face cu usurinta de pe tableta ), iar cand butonul de start va fi apasat, vei fi liber sa te relaxezi admirand peisajul. Chiar daca aceasta drona face totul de una singura, poti alege sa faci o pauza de zbor sau sa aterizezi in orice moment doresti.

Referindu-ne la prima sa incercare, EHANG 184 se poate deplasa cu o viteza medie de 100 km / h timp de 23 de minute. Este electrica, cu o putere a celor 8 motoare de 106 kw iar alimentarea completa dureaza doua ore.

Derrik Xiong, sef al companiei Ehang, tine sa relateze ca aceasta drona este mai sigura decat un elicopter deoarece a fost dotata cu patru brate cu elice iar in cazul in care trei dintre ele ar fi avariate, elicele de pe bratul ramas functional asigura aterizarea de urgenta. Prima drona care transporta oameni a zburta de peste 100 de ori, intr-o zona impadurita la altitudini joase.

Chiar daca zborul cu drona nu ofera pasagerului control asupra aparatului, traseul de zbor va fi urmarit de un centru de control la distanta, iar in cazul unei probleme, vehiculul va fi ghidat si i se va asigura aterizarea in siguranta.

Co-fondatorul Ehang, Shang Hsiao a declarant ca drona EHANG 184 ar putea fi pusa in vanzare in acest an, pentru pretul de 200-300 de mii de dolari.

Sursa: theguardian.com

share

loading…


Voteaza Articolul!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here