Auzi adesea vorbindu-se despre ulei de cocos, nuca de cocos, lapte de cocos, chiar si de zahar de cocos insa stiai ca exista si faina de cocos produsa cu ajutorul aceluiasi fruct?

Lipsita de gluten insa cu o compozitie nutritionala extrem de bogata, faina de cocos ne ajuta sa ne mentinem sanatosi. Faina de cocos este reprezinta un inlocuitor excelent pentru tipurile de faina existente pe piata. Are o delicioasa aroma de alune si este ideala pentru prepararea biscuitilor dar si a altor prajituri.

Faina de cocos – beneficii asupra sanatatii.

Faina de cocos este obtinuta prin intermediul unui proces simplu insa exigent : pulpa nucii de cocos este uscata, degresata, se extrage laptele si o mare parte din ulei dupa care rasa si macinata. Acest tip de faina este ideala pentru cei care au grija de starea lor de sanatate dar si pentru persoanele cu intoleranta la gluten. Are avantajul de a dispune de un indice glicemic slab (35). Cu alte cuvinte, spre dosebire de alte tipuri de faina, contine mai putin zahar.

Faina de cocos este apreciata in egala masura de vegani si de vegetarieni deoarece este bogata in proteine. Contine in jur de 20% proteine, spre deosebire de faina de grau care are un continut de 11% proteine. In plus, contine opt acizi aminati indispensabili organismului nostru. Faina de cocos contine acid lauric care contribuie la echilibrarea nivelului de insulina din organism.

Faina de cocos este o sursa exelenta de minerale esentiale organismului nostru precum fierul, seleniul sau manganul. Are un continut bogat de fibre si un continut sarac de lipide. Cu alte cuvinte, faina de cocos este aliatul de pret al persoanelor care au un nivel de colesterol marit si al persoanelor care vor sa slabeasca. Nutritionistii o recomanda adesea in cadrul regimurilor de slabit.

Faina de cocos este ideala pentru prepararea produselor de patiserie, va conferi un gust subtil prajiturilor preparate, biscuitilor si dulciurilor. Deoarece faina de cocos este absorbanta, nu poti gati cu ea ca in cazul fainii normale. Pentru fiecare ceasca de faina ar trebui sa folosesti ¼ cani de faina de nuca de cocos.

 Faina de Cocos Ecologica/ Bio

Aceasta faina de cocos este oferita de Niavis si este un produs vegan, fara gluten si 100% natural, certificat GB-ORG-5. Este un produs perfect pentru persoanele diabetice, cu intoleranta la gluten dar totodata se adreseaza si celor care isi doresc o alimentatie sanatoasa.

Dintre beneficiile si proprietatile pe care le gasim la faina, aminim urmatoarele: un real ajutor pentru buna functionare a metabolismului, este bogata in fibre, sustine sanatatea aparatului digestiv si mentine un nivel optim de zahar in sange.

Vezi Oferta


Reteta de Briose cu faina de cocos


Briose

Faina de cocos este excelenta pentru coacere dand un plus de savoare preparatelor. Briosele pe care vi le recomandam sunt foarte usor de preparat si nu ne “obliga” sa petrecem mult timp in bucatarie.

 

Ingrediente necesare:

150 g. faina de cocos

100 g. fructe de pădure

3 oua

2 linguri de unt topit sau ulei de cocos

3 linguri de miere

½ lingurita extract de vanilie

1 lingurita praf de copt

un strop de sare

 Mod de preparare:

Avem nevoie de un bol in care amestecam faina de cocos cu praful de copt. Separat, in alt bol, vom bate ouale si adaugam mierea, uleiul / untul si vanilia. Amestecam bine aceste ingrediente.

In continuare vom combina continutul celor doua boluri, amestecand usor. Pasul urmator necesita hartie de copt pe care o vom pune in tava pentru briose.

Aluatul se imparte in mod egal intre cupe. Adaugam si fructele impingand o parte din ele spre fundul formelor iar cealalta parte le vom lasa la suprafata.

Lasam tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Atentie! Cuptorul trebuie sa fie incins la 200 de grade Celsius.

Pofta Buna!

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here