fumatul de narghilea

Daca in narghilea nu se  pune tutun, consumatorii o vor putea consuma si in spatiile publice inchise.

Fiindca legea 15/2016 nu interzice fumatul de narghilea daca aceasta nu se prepara cu produse din tutun, ci numai cu arome, proprietarii de baruri, restaurante, cluburi si discoteci au marit cererea de narghilea.

Controversata lege antifumat 15/2016 care interzice fumatul de produse obtinute din tutun in spatiile publice inchise, cat si consumul de tigari electronice in unele locuri, nu prevede nici o interzicere a consumului de narghilea atata timp cat ea se prepara exclusiv cu arome de narghilea nu si cu tutun.

Chiar si initiatoarea legii antifumat Aurelia Cristea deputat PSD recunoaste permisiunea consumului de narghilea fara tutun.

Cristea_Aurelia
„In acest moment, produsul numit generic «narghilea» nu este definit in Legea 349/2002, nici chiar

in varianta modificata sub forma legii 15/2016. In Legea 15/2016 se face o mentiune referitoare la tigara electronica, precizandu-se ca este interzisa in mijloacele de transport in comun. Legea face referire la produsele obtinute pe baza de tutun, deci narghileaua poate fi sau nu interzisa in masura in care foloseste produse pe baza de tutun. Pe de alta parte, recent a plecat de la Guvern normativul care ne va alinia la prevederile Directivei Europene privind tutunul, si acolo probabil ca narghileaua va fi definita mai clar. Deci, pe scurt, narghileaua nu este definita in Legea 15/2016, asa ca ar mai putea fi utilizata in spatiile publice doar daca acesti consumatori nu folosesc produse pe baza de tutun“, a declarat, pentru „Adevarul“, Aurelia Cristea.”

Preturile in localurile in care narghileaua se poate consuma, difera in functie de  preparat. 25-40 de lei este narghileaua cu arome de fructe, iar cea in care se adauga arome alcoolice costa peste 50 lei.

Pentru cei care vor sa-si cumpere o narghilea pentru a o avea acasa, preturile sunt intre 120-150 lei pentru cele mai simple, iar pentru cele din categoria premium, care sunt din portelan sau au diverse optiuni cum ar fi cele cu multifurtun, preturile incep de la 300 lei.

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro

5 (100%) 1 vote

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here