fursecuri

Cand ai pofta de o gustare crocanta alege reteta de fursecuri cu fulgi de ciocolata, dulcele perfect atat pentru gustarea dintre mese cat si pentru micul dejun.

 

Desertul de astazi merge de minune combinat cu cafeaua de dimineata sau cu sucul natural. Reteta nu intampina dificultati la preparare si nici nu este nevoie sa petrecem mult timp in bucatarie.

Ingrediente necesare pentru fursecuri cu fulgi de ciocolata:

1 cana cu unt moale

1 cana cu zahar brut pudra

1 cana cu zahar alb

2 oua

2 lingurite cu extract de vanilie

3 cani cu faina

2 lingurite de apa fierbinte

1 lingurita cu bicarbonat de sodium

½ lingurita cu sare

2 cani cu chipsuri de ciocolata

1 cana cu alune de padure ( tocate marunt )

Din ingredientele prezentate vom obtine 24 de portii. Pentru un numar mai mare de portii putem dubla cantitatea ingredientelor.

Mod de preparare fursecuri cu fulgi de ciocolata:

Pentru prepararea acestor fursecuri trebuie sa preincalzim cuptorul la 175 de grade.

In continuare ne indreptam atentia spre ingredientele enumerate si incepem prin a amesteca zaharul alb cu zaharul brun si cu untul. Amestecam pana cand obtinem o pasta fina. Ouale le vom bate pe rand in compozitia realizata mai sus, dupa care adaugam si extractul de vanilie.

Bicarbonatul de sodiu se dizolva in apa calda si adaugam rezultatul peste compozitia deja obtinuta. Este timpul pentru presararea fainii, a chipsurilor si a alunelor. Amestecam din nou intreaga compozitie, apoi cu ajutorul unei linguri vom pune aluatul pe o tava intinsa ( neunsa ).

Aceste fursecuri cu fulgi de ciocolata le vom coace timp de aproximativ 10 minute, pana cand devin rumene pe margini.

Pofta Buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here