fursecuri de post

Ai ramas fara inspiratie in perioada postului? Incearca aceste fursecuri de post care au un gust delicios.

 

Desertul de astazi are in compozitie nuca si gem de prune, o combinatie inspirata plina de savoare.

Ingrediente necesare pentru fursecuri de post:

Din aceste ingrediente iasa aproximativ 20 de portii.

200 g. de faina

50 g. de nuci macinate

1/2 plic praf de copt

50 g. de ulei

80 ml apa / lapte de soia

80 g. de zahar tos

1/2 fiola esenta de vanilie

1 varf de cutit cu sare

gem de prune ( putem inlocui acest gem cu oricare ne este pe plac )

zahar pudra (optional)

Mod de preparare fursecuri de post:

Inainte de toate avem nevoie de un bol in care sa amestecam toate ingredientele in afara de gemul de prune si zaharul pudra.

Continuam prin a framanta aluatul astfel incat sa nu se lipeasca de maini.

Masa de lucru o presaram cu faina si intindem aluatul obtinut intr-o foaie ( nu prea groasa ) dupa care il decupam cu formele preferate.

Nu este neaparat sa umplem toate formele obtinute cu gem. Putem servi fursecurile si simple, dar desigur, acest aspect tine de preferintele fiecaruia.

Daca decidem sa umplem toate fursecurile cu gem atunci trebuie sa decupam ½ din aluat cu forme pline iar restul aluatului cu forme decupate in interior.

Urmatorul pas consta in pregatirea unei tavi pe care o tapetam cu hartie de copt. Punem fursecurile in tava si le lasam in cuptor pentru aproximativ 10 – 12 minute, pana acestea devin rumene pe margini.

Pe aceeasi tema: Ghiveci de legume, Reteta de post

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

Dupa ce timpul s-a scurs, scoatem fursecurile si le lasam sa se raceasca, apoi le umplem cu gem.  Le pudram cu zahar pudra si sunt gata de servit.

Aceasta reteta nu este costisitoare si nici nu necesita mult timp petrecut in bucatarie.

Pofta Buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here