gogosi

Aceasta reteta de gogosi cu unt este foarte usor de preparat iar tie iti ramane mai mult timp pe care sa il petreci alaturi de cei dragi.

 

Daca nu stii cum sa iti mai rasfeti familia si pe cei mici, le poti oferi la desert gogosi pufoase preparate cu unt. Ingredientele acestei retete nu sunt costisitoare si o poti pregati chiar si atunci cand esti luata prin surprindere de musafiri.

Ingrediente necesare pentru gogosi cu unt :

550 de grame de faina

150 de ml de lapte

25 de grame de drojdie proaspata

2 oua mari

100 de grame de zahar

80 de grame de unt

1 lingurita coaja rasa de lamaie

Un praf de sare

1 lingurita coaja rasa de portocala

1 lingurita esenta de vanilie

 

Mod de preparare gogosi cu unt :

Intr-un castron adanc se cern 500 de grame de faina. In mijloc se face o gropita si se pune drojdia amestecata cu putin lapte cald. Se lasa sa creasca aproximativ 10 minute.

Intre timp, ne apucam sa batem ouale cu zaharul si cu aromele, iar untul se topeste si se amesteca cu laptele. Acest amestec ( caldut ) se toarna peste faina cu drojdie se adauga sarea si se framanta adaugand restul de faina, daca mai este nevoie.

Se framanta timp de 10 minute pana cand aluatul este moale si se dezlipeste cu usurinta de pe maini. Castronul se acopera cu un servetel de bucatarie si coca se lasa sa dospeasca la loc cald, aproximativ o ora.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul se aseaza pe masa de lucru, pe un pat subtire de faina. Il intindem cu facaletul pana cand obtinem o foaie compacta de circa 5 mm grosime.  Gogosil se decupeaza cu ajutorul gurii unui pahar . Le acoperim din nou cu un servetel de bucatarie pentru 30 de minute si le lasam sa mai creasca.

Prajim gogosile in baie de ulei , regland focul sa nu se arda deasupra sis a ramana necoapte in interior. Dupa ce sunt gata le pudram cu zahar pudra.

Am obtinut un desert pufos de gogosi cu unt.

Pofta Buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here