Inghetata de bananeNe aflam in sezonul cald si trebuie sa ne racorim cumva. Reteta inghetata de banane este usor de preparat si deloc costisitoare. Avem nevoie de un singur ingredient.

Ingredientul necesar pentru inghetata de banane :

  • O banana mare ( pentru o cantitate mai mare folosim mai multe banane )

Cum preparam inghetata de banane :

Alegem o banana coapte bine, dulce si moale. O decojim si o taiem in rondele ( dimensiunea lor nu conteaza ). Rondelele obtinute le punem intr-o punga sau intr-o caserola, pe care o bagam in congelator si o lasam acolo pentru cel putin 2 ore ( ideal ar fi sa ramana in congelator peste noapte ).

Dupa ce timpul s-a scurs, scoatem banana din congelator si o punem intr-un blender amestecand-o pana ce obtinem o compozitie cremoasa.

Daca doresti sa mai adaugi si alte ingrediente in compozitie, o poti face spre finalul procesului. Dupa ce amesteci suficient timp, compozitia se pune din nou intr-o caserola si se lasa la congelator pana ce devine solida.

Daca nu iti mai poti tine pofta in frau, poti gusta desertul si asa in starea sa actuala, insa nu va avea acelasi farmec. Putina rabdare si inghetata de banane va fi gata pentru savurat.

Daca iti doresti si alte ingredinte in aceasta inghetata, o poti personaliza adaugand in compozitia ei miere, unt de arahide, alune, cacao, scortisoara, crema de Nutella sau orice altceva iti doresti.

Aceasta inghetata de banana nu contine indulcitori sau produse lactate, prin urmare poate fi consumata cu incredere de persoanele cu sensibilitate la gluten sau lactoza dar si de persoanele vegane sau care nu consuma zahar.

Cu siguranta, reteta este pe placul tuturor si va fi un desert delicios. In plus, este cea mai simpla reteta de inghetata, deloc costisitoare si poate fi savurata de intreaga familie. Piticii tai o vor adora si ei.

Pofta buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here