inghetata de zmeuraCui nu-i place inghetata?Fie ca esti mic sau mare, inghetata ramane gustarea preferata. In sezonul calduros este, probabil, cel mai consumat aliment racoros. Va recomandam inghetata de zmeura deoarece aceste fructe padurete sunt o sursa de minerale si vitamine care imprastie beneficii pentru intregul organism. Consumul zilnic de zmeura ne poate feri de numeroase boli printre care obezitatea, infertilitatea si afectiunile cardiovasculare.

 

In prezent gasim pe piata inghetata de toate formele, culorile si aromele posibile, dar cea mai buna este cea pregatita in casa din ingrediente naturale fara conservanti adaugati sau alte chimicale.

Ingrediente pentru inghetata de zmeura :

400 ml de frisca lichida

400 g de zmeura proaspata sau decongelata

250 g de branza proaspata de vaci

3-4 linguri cu miere de albine ( in functie de gust putem adauga mai multe sau mai putine )

Cum preparam inghetata de zmeura :

Branza, frisca lichida si mierea le amestecam cu mixerul ( cca. 1 min ) pana ce compozitia devine o pasta foarte fina. Pasta obtinuta o turnam intr-un castron.

Separat, mixam si zmeura dupa care o strecuram intr-o sita si astfel separam semintele de pulpa. Pulpa obtinuta de la zmeura se incorporeaza in pasta obtinuta mai devreme.

Compozitia pentru inghetata de zmeura este gata, insa trebuie sa o lasam la congelator pana se intareste.

Sfat  ( pentru orice tip de inghetata ) : Ca sa evitam formarea acelor ace de gheata, este recomandat sa amestecam inghetata de 3-4 ori, in intervale de 30 de minute., dupa care o vom lasa la inghetat complet.

Pe aceeasi tema: Cum sa prepari inghetata de banane

Inghetata de zmeura se transforma intr-un desert delicios si racoros in zilele cu arsita.  O putem servi langa un piscot, biscuit sau asezonata cu un topping de menta, vanilie sau ciocolata, in functie de gust.

Zmeura este atat de aromata, are un gust inconfundabil dulce – acrisor incat, dupa parerea mea, nu ar mai avea nevoie de nici un indulcitor suplimentar.

Va uram Pofta Buna si o vara racoroasa !

 
loading…


DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here