instagram-redo-3Instagram este una dintre cele mai mari retele de socializare din lume, care pune la dispozitia utilizatorilor servicii de incarcare a pozelor si a video-urilor. Aceasta platform online a fost lansata in 2010 de Mike Krieger si Kevin Systrom.

 

Popularitatea serviciului Instagram a crescut considerabil in ultimii ani iar Facebook a achizitionat platform pentru pretul de 1 miliard de dolari in anul 2012.

De curand, Instagram a depasit pragul de 500 de milioane de utilizatori activi iar acest lucru nu a facut altceva decat sa creasca ambitia pentru imbunatatirea serviciului.

Un anunt publicitar pe contul oficial de Instagram informeaza utilizatorii despre cea mai noua functie a sa. Aceasta functie va ajuta utilizatorii din tari diferite ale globului sa interactioneze intre ei mult mai usor. Vorbim despre traduceri automate, functie care este deja implementata pe Facebook.

In momentul lansarii aceasta functie va oferi suport pentru 24 de limbi. Textele vor putea fi traduse cu o simpla apasare de buton sub textul afisat. Se va traduce indiferent daca textul este afisat in descrierea pozei, in comentarii sau pe profilul de utilizator.

Traducerea textelor se face mecanic deoarece Instagram foloseste limba care a fost stabilita de utilizator in setari. Asadar, Instagram se alatura altor retele care au functie de traducere precum Twitter si Facebook.

Facebook utilizeaza aceasta functie de multa vreme, pana de curand folosind Bing Translation iar mai nou “ tranzatia” a fost facuta la un algoritm propriu bazat pe “ deep learning “. Si la Instagram, suportul mai multor limbi va fi adaugat in timp.

De ce doar acum noua functie ? Pentru ca platforma a atins 500 de milioane de utilizatori iar 80% din acestia sunt din afara Statelor Unite.

Inca nu stim cu precizie ce limbi vor fi sustinute 100%, insa se spune ca noua functie nu v-a traduce toate posturile mai vechi ale retelei. Cert este ca noile postari vor fi mereu disponibile in alte limbi.

Voteaza Articolul!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here