jocuri educative

Pentru cei mici nu este niciodata prea devreme sa invete, si cum altfel o pot face cel mai bine daca nu prin joaca. Pe piata gasim o multitudine de jocuri educative care contribuie la stimularea dezvoltarii creative a celui mic.

 

Chiar daca traim intr-o epoca moderna a tehnologiei si acest lucru ne permite sa ii oferim celui mic acces la smartwatch-uri, tablete si alte gadget-uri, totusi, nu trebuie sa uitam de jocurile clasice care il vor ajuta sa isi dezvolte abilitatile intelectuale, capacitatea de comunicare si imaginatia.

Pe langa toate tainele pe care le poate invata un copil, aceste jocuri educative sunt si un bun prilej de a petrece mai mult timp alaturi de cel mic.

Karl Groos a fost un psiholog german si unul dintre primii cercetatori in domeniul jocurilor creative, care considera ca “un copil care nu se joaca ramane un neadaptat pentru tot restul vietii “.  Acesta a afirmat ( inca din anul 1896 ) ca : “jocul este o pregatire pentru viata, deoarece, prin joc se exerseaza instinctele, adaptandu-se la complexitatea vietii”.

Cu toate acestea, cand alegem jocuri educative pentru cei mici trebuie sa fim atenti la anumite detalii. Este un aspect caruita trebui sa ii dam importanta deoarece orice stimul gresit ii poate afecta pe acestia mai tarziu si se poate contopi cu viitoarea personalitate. Jocurile alese trebuie sa fie in relevanta cu dezvoltarea psihica, emotionala si intelectuala. Odata cu trecerea timpului si cu cresterea copilului, continutul jocului se schimba deoarece varsta copiilor determina evolutia si caracterul jocului.

jocuri

 

Pentru un prichindel de 2-4 ani vom alege jocuri educative care au tendinta de a reflecta realitatea si care ii ajuta sa se orienteze in privinta culorilor, a formelor si a dimensiunilor.

De la varsta de 7 ani, copilasii trec deja de etapa de sistematizare a obiectelor si ii putem stimula cu jocuri si materiale informative si educationale, desigur, pe interesul fiecaruia.

Inainte sa cumparam un joc educativ este necesar sa stim care sunt interesele celui mic, ce anume isi doreste si ce ii capteaza atentia. Putem alege jocuri a caror continut sa il descopere singur pe parcursul acestuia, dar si jocuri care contribuie la dezvoltarea sociala, pe care le poate juca alaturi de familie sau prieteni.

Recomandari Jocuri Educative :

  1. Joc magnetic oferit de D-TOYS

 

Acest joc are caracter educativ si se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 7 ani.  Cei mici vor putea exersa alfabetul, culorile si numerele. Jocul magnetic dezvolta imaginatia, puterea de concentrare, spiritual de observatie dar si logica. Jocul contine 4 imagini de fundal, figuri magnetice stantate, tabla metalica si suport din lemn.


  1. Alchimistii oferit de LEX GAMES

 

Studiind acest joc cu mare atentie, pot spune ca este unul dintre cele mai bune jocuri educative petru copilasii de 13 ani +, dar il pot incerca si cei care au o varsta mai mica.

Practic, are de toate. Cel mic va fi cu siguranta mai mult decat incantat sa se aventureze in lumea alchimistilor. Jocul dureaza 6 runde iar jucatorii dobandesc cunostiinte prin amestecarea ingredientelor. La final, secretele alchimiei sunt dezvaluite si jucatorii castiga puncte sau pierd puncte in functie de teoriile lor.

Acest joc contine : tabla de joc cu doua fete, tabla de joc pentru publicarea teoriilor, cartonasul pentru expozitie, 4 paravane laborator, 4 triunghiuri pentru rezultate, 4 cartonase pentru jucatori, 6 cartonase aventurier, 2 cartonase conferinta, 5 cartonase subventie, 8 jetoane element chimic, 104 jetoane rezultat, 36 jetoane moneda, 44 jetoane sigiliu, (seturi de 11 pentru fiecare culoare), 6 jetoane conflict, jeton pentru primul jucator, 8 jetoane ingredient, panou pentru arbitru, 40 carti ingredient, 22 carti favoare, 18 carti artefact, 16 carti licitatie, 8 sticlute de plastic, 24 cuburi de plastic, carnetel pentru notarea rezultatelor, recipiente pentru jetoane si regulamentul jocului.


  1. Crazix oferit de DJECO

 

Acesta face parte din categoria jocuri educative de logica si este adresat atat fetelor cat si baietilor a caror varsta este de 7 ani +. Este o colectie de 6 jocuri logice din metal. Materialele sunt non toxice conform reglementarilor EN71&ASTM.

 

 

5 (100%) 8 votes

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here