laptele de orez

Laptele vegetal este un produs din ce in ce mai consumat fie din pura placere, fie din nevoie, de persoanele care sufera de intoleranta la lactoza. Laptele de orez este o alternativa excelenta la laptele de vaca. Insa poate acesta sa inlocuiasca in totalitate laptele de vaca?

De unde provine laptele de orez? Laptele de orez, mai exact sucul de orez este o bautura extrasa dintr-o cereala, orezul. In functie de procesul de fabricare, acesta poate fi aromatizat sau imbogatit cu vitamine si minerale.

Care sunt avantajele laptelui de orez?

Laptele de orez este un tip de lapte cu un continut scazut de grasimi. Cu 1g de lipide/100g, laptele de orez poate fi comparat fara probleme cu laptele de vaca in ceea ce priveste continutul de grasime. Nu este atat de gras. In plus, este mai putin gras si decat laptele de migdale.

Un tip de lapte 100% vegetal.  Dat fiind faptul ca laptele de orez este un lapte vegetal, este ideal pentru persoanele vegetariene dar si pentru vegani care nu consuma produse provenite de la animale.

Nu contine colesterol.  La fel care orice produs de origine vegetala, acest tip de lapte nu contine colesterol fapt ce il face ideal pentru persoanele care sufera de hipercolesterolemie.

Se digera cu usurinta. Laptele de orez face parte din tipurile de lapte digestive datorita proprietatilor originale ale orezului. Pe de alta parte, spre deosebire de laptele de vaca, acesta nu contine lactoza.

Este bun pentru piele. Acest lucru se datoreaza unui acid cunoscut sub numele de para-aminobenzonic, un compus responsabil de protejarea pielii noastre de razele nocive ale soarelui. Are un rol antioxidant asupra pielii si actioneaza asemenea unui agent antiinflamator.

Laptele de orez confera energie. Este recomandat cu caldura de specialisti persoanelor care nu au pofta de mancare sau celor racite. Pentru a beneficia de energie trebuie sa consumi doua cani pe zi. Este ideal pentru copii dar si pentru persoanele in varsta. In plus, doctorii il recomanda femeilor care alapteaza deoarece este capabil sa stimuleze lactatia. 

Cum sa prepari laptele de orez in propria gospodarie

Daca doresti sa prepari laptele de orez acasa, recomandat este sa folosesti orez brun deoarece acesta este mult mai bogat nutritional decat orezul alb. In plus, ofera fibre, proteine, calciu, magneziu, fier, zinc si potasiu.

Ingredientele de care avem nevoie sunt: 100g. de nuci, 1/2 pahar de orez, 4 pahare cu apa calda, 1 lingura de sare sau indulcitor natural ( 1 lingura de miere sau 1/2 pahar cu zahar brun ).

Mod de preparare: In primul rand avem nevoie de miezul nucii pe care il vom lasa la inmuiat (in apa) peste noapte. A doua zi vom incepe cu macinarea orezului fin, prin rasnita de cafea.

Adaugam in blender toate ingredientele si mixam pana cand obtinem un lichid de culoare alba. Lichidul se strecoara printr-un tifon dublu. In acest fel am obtinut laptele de orez.

Daca te-ai decis sa-ti prepari propriul lapte de orez (mult mai indicat decat sa il cumperi), iti recomandam sa folosesti Orezul Basmati Brun.

Acest orez brun este 100% Ecologic/Bio si se remarca prin continutul ridicat de vitamine din grupul B. Substanta regastita in acest tip de orez, orizanolul, ajuta la reducerea colesterolului.

In plus, poate fi numit si secretul longevitati deoarece acest produs este folosit de catre asiatici, care detin locurile fruntase in topul celor mai longevivi oameni din lume.

Orezul brun poate fi folosit si la garnituri, supe, deserturi si salate.

Vezi Detalii Si Pret


 

5 (100%) 2 votes

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here