Legume Umplute

Reteta de legume umplute este ideala si de un real ajutor atunci cand ai un program incarcat si nu numai.

 

Aceste legume umplute sunt simplu de preparat, sanatoase si numai bune daca vrei sa te menti in forma sau chiar sa slabesti.

Iata 3 retete delicioase de legume umplute, care au un continut redus de calorii.


  1. Ciuperci umplute la cuptor cu bacon si branzaCiuperci umplute la cuptor cu bacon si branza

 

Atunci cand timpul ne preseaza, preparam mancaruri cu legume umplute. Aceasta reteta o poti transforma intr-una de post schimband baconul cu rosii si cascavalul cu branza din soia.

 

Ingrediente necesare pentru ciuperci umplute :

 

1 catel de usturoi maruntit

Boia

Patrunjel

9 ciuperci champignon

100 gr branza topita sau 100 gr de cascaval

2 felii de branza Cheddar

Putina sare

3 felii de bacon taiat

Mod de preparare :

Ne apucam de curatat ciupercile alese ( trebuie sa fie putin mai mari ). Preincalzim cuptorul la 250 grade. Intr-un bol amestecam branza topita cu feliile de branza Cheddar pe care le razuim. Adaugam catelul de usturoi maruntit, sarea, patrunjelul si boia.  La final adaugam in amestec si cele 3 felii de bacon ( taiate in patratele ).  Cu amestecul obtinut vom umple ciupercile si le lasam la cuptor timp de 20 de min.  Aceste legume umplute le putem servi cu bruschete sau cu orez fiert. Delicioasa gustare nu contine mai mult de 60 de calorii.


 

  1. Vinete umplute la cuptorVinete umplute la cuptor

 

Aceasta reteta este o modalitate simpla dar si delicioasa pentru a gati vinetele.  Pentru aceasta vom alege vinete mici cu o coaja nu prea tare.

 

Ingrediente necesare pentru vinete umplute :

 

2 vinete

1 lingurita de ulei de masline

1 ceapa taiata in cubulete

1 felie de paine alba

1 ardei gras taiat cubulete

5 rosii cherry

2 catei de usturoi

Sare si piper

Oregano

1 lingurita de patrunjel

80 gr de branza feta ( daca preparam aceasta reteta pentru post, vom elimina branza )

Mod de preparare:

Curatam vinetele si le taiem in doua pe lungime.  Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei apoi le coacem in cuptor pentru 25 de minute la 250 de grade. Cand acestea sunt gata, le scoatem si indepartam interiorul vinetelor, dar nu aruncam compozitia.

Amestecam in blender felia de paine si lingurita cu ulei de masline. Separat incalzim o tigaie cu putin ulei, adaugam ceapa, ardeiul gras, catii de usturoi, rosiile cherry taiate in felii, compozitia scoasa din interiorul vinetelor, sare, piper si oregano. Dupa aproximativ 15 min adaugam si cele 80 gr de branza feta si lingurita de patrunjel.  Umplem vinetele cu acest amestec si asezonam cu painea inmuiata in ulei.  Incalzim preparatul la cuptor timp de 30 de min si am obtinut o minunata reteta de legume umplute care contine doar 175 de calorii/ portie.


  1. Dovlecei umpluti la cuptordovlecei-umpluti

Este ultima reteta de legume umplute prezentata si este un deliciu pentru intreaga familie.

 

Ingredient necesare pentru dovlecei la cuptor :

3 dovlecei

1 catel de usturoi

4 felii de bacon prajit

2 cepe verzi

Sare si piper

Busuioc

Smantana

Mod de preparare :

In primul rand incalzim cuptorul la 200 de grade. Taiem doi dovlecei in lungime iar un dovlecel in taiem cubulete.  Indepartam interiorul dovleceilor. Intr-un bol amestecam compozitia din interiorul dovleceilor cu usturoiul maruntit, ceapa taiata cubulete, 4 felii de bacon prajit ( taiat feliute ), 2 linguri de smantana, sare, piper si busuioc. Cu amestecul obtinut vom umple dovleceii taiati anterior. Deasupra lor putem razui putin parmezan dupa care ii bagam la cuptor pentru 20 de minute.

O portie din acest preparat contine doar 90 de calorii.


                     Pofta Buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here