LENOVO-Smart-Shoes-540x304Compania chineza Vibram este pe punctul de a lansa primii pantofi sport inteligenti din intreaga lume, care vor purta numele de Lenovo Smart Shoes. Acestia sunt un real ajutor pentru sportivii sau pentru utilizatorii care doresc sa isi inregistreze performantele sportive fara sa apeleze la un pendometru sau la un alt gadget dedicat.

 

Lenovo Smart Shoes au fost prezentati in premiera la conferinta Tech World din San Francisco iar dezvoltatorii sustin ca acesti pantofi de sport sunt ideali pentru alergat dar si pentru alte activitati asemanatoare. Sunt elastici, usori, iar talpa este printata in 3D.

Interiorul talpii este dotat cu un procesor Intel Curie si cu o interfata cu pendometru, cu rolul de a oferi un fitness tracker care masoara viteza, numarul pasilor, caloriile si analiza pulsului utilizatorului. Toate aceste data sunt transmise catre smartphone prin Bluetooth.

Putem folosi Lenovo Smart Shoes si la un joc de tipul endless runner ( sunt compatibili cu acest tip de joc ), in care utilizatorii se folosesc de picioare pentru a putea controla miscarile personajului principal.

Aceasta companie nu este singura care s-a gandit la un asemenea concept, ci, si chinezii de la Xiaomi pregatesc o lansare a unor pantofi de sport Smart, in a doua parte a anului.

Firma din Beijing ( cunoscuta ca “ Apple of China” )  in parteneriat cu firma Li Ning ( specializata in echipamente sportive ) au lansat impreuna bratara Mi Band, iar acuma dezvolta impreuna proiectul „adidasii inteligenti”. Pantofii Smart marca Xiaomi vor face acelasi lucru ca si bratara Mi Band deja lansata si anume : inregistreaza viteza si caloriile consumate si parametrii activitatii sportive. Acestia vor beneficia de un senzor special in talpa, in genul pendometrului, la fel ca pantofii sport Lenovo Smart Shoes, doar ca datele vor fi analizate de o aplicatie dezvoltata special de Xiaomi.

Chinezii se astepta la un numar mare de utilizatori deoarece au de gand sa ofere un pret accesibil si atractiv.

Sursa: theverge.com                  

loading…


Voteaza Articolul!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here