NVIDIA GeForce GTX 1060

 

NVIDIA a anuntat lansarea noii placi grafice GeForce GTX 1060, care este construita pe arhitectura Pascal si ofera o experienta la acelasi nivel de performanta cu GTX 980.

 

NVIDIA GeForce GTX 1060 este incadrata la gama mid-range si este echipata cu 128 de procesoare de shader, 3 GB sau 6 GB de memorie video. Este optimizata pentru performanta per watt si are un consum energetic de doar 120 de watti, ruland cele mai recente experiente VR si jocuri PC cu Direct X 11/12.  Designul exterior este asemanator seriei high-end GeForce GTX 1070 si 1080. Noua placa video promite un nivel de performanta ridicat in jocurile actuale, atat la rezolutia 1080 p cat si la 1440 p.  In plus, suporta cu usurinta overclocking de pana la 2 GHz si este mai rapida cu 15% si mai eficienta energetic cu peste 75%, decat cel mai popular produs concurent.

Noul model suporta NVIDIA VR Works, un kit de dezvoltare software care le permite dezvoltatorilor sa coreleze ceea ce aud, vad si simt utilizatorii , convingandu-i ca experienta lor este reala ci nu una virtuala.

In acest kit este inclusa tehnologia NVIDIA Simultaneous Multi-Projection, tehnologie ce permite oricarei placi grafice GeForce ( din seria 10 ) sa proiecteze o singura imagine simultan pentru ambii ochi. In acest fel, ofera o imbunatatire de peste 3 ori a performantei grafice VR fata de anterioara generatie de GPU.

Utilizatorii de GTX 1060 au posibilitatea sa experimenteze un nivel mai mare al detaliilor in jocurile VR si beneficeaza de o experienta captivanta si realista.

De asemenea, GTX suporta si tehnologia NVIDIA Ansel care este un tool performant de captare in joc, si permite gamerilor sa exploreze, partajeze sis a capteze imagini artistice din jocuri. Cu Ansel se pot crea imaginile dorite pozitionand camera in orice directie si in orice unghi si poate capta fotosfera stereo de 360 de grade.

 

Specificatii principale NVIDIA GeForce GTX 1060 :

 

  • consum energetic de 120 watti (în momemtul în care rulează jocuri cu grafică complexa pe Direct X 11/12)
  • 1280 de nuclee CUDA, memorie GDDR5 de 6 GB ce atinge viteze de 8 Gbps și suporta boost clock de 1.7 GHz, urca si pana la 2 GHz
  • suporta NVIDIA VRWorks
  • NVIDIA Ansel – unealta ce permite captarea in-game (noutate – screenshots la 360 de grade din jocurile preferate si vizualizarea continutului pe o casca VR sau cardboard Google).
  • Primul joc compatibil: Mirror s Edge – Catalyst.
  • Conectori: 3x DisplayPort 1.4, 1x HDMI 2.0b, 1x DVI
  • Alimentare: 1x PCI-E 6 PIN
  • Suport SLI: fara
  • proces de litografiere FinFET pe 16nm

 

GeForce GTX 1060, proiectata si construita de NVIDIA va ajunge pe rafturile magazinelor incepand cu data de 19 iulie iar pretul de pornire este de 249 de dolari.

 

Sursa : nvidia.com


5 (100%) 1 vote

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here