omleta-vegana

Omleta vegana cu tofu si spanac este un preparat ideal pentru diminetile agitate, in care timpul este inamicul nostru.

Aceasta omleta vegana se prepara rapid si este o idee minunata dar si sanatoasa pentru micul dejun. Daca sunteti in impas si nu stiti ce sa mai gatiti, va recomand aceasta reteta, care este si extrem de hranitoare.

Ingrediente necesare pentru omleta vegana cu tofu si spanac :

  • ½ lingurita de turmeric
  • 400 g. de tofu ( Inedit ), scurs si taiat in cubulete mici
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 140 g. de spanac proaspat ( maruntit )
  • 3-5 bucati de ceapa verde ( tocata separat, marunt, atat bulbii cat si frunzele )
  • 1-2 lingurite de suc de lamaie ( proaspat )
  • 1 cana de rosii cherry ( taiate pe jumatate )
  • Sare si piper negru ( proaspat macinat )
  • ½ cana cu frunze de busuioc proaspat

 

Mod de preparare omleta vegana cu tofu si spanac :

Avem nevoie de un castron in care amestecam bine cuburile de tofu cu turmericul, sarea si piperul ( dupa gust ). Amestecam pana ce tofu se sfaramiteaza complet.

La foc mediu incalzim intr-o tigaie ceramica, uleiul de masline, dupa care adaugam bulbii de ceapa tocati marunt. Lasam pe foc si amestecam usor timp de 1 minut. Urmeaza sa adaugam compozitia de tofu si amestecam pana cand tofu capata o culoare usor maronie.

Te-ar putea interesa si : Tarta vegana cu ciocolata si avocado

Adaugam in tigaie si spanacul, sucul de lamaie si continuam sa amestecam ( timp de 1 min. ) pana ce spanacul incepe sa paleasca.

La final adaugam jumatatile de rosii cherry si frunzele de ceapa. Mentinem preparatul pe foc pana cand se incalzesc si rosiile si incep sa se inmoaie putin.

Luam tigaia de pe foc si adaugam frunzele proaspete de busuioc. Omleta vegana cu tofu si spanac este gata!

Acest preparat este o alternativa a omletei clasice iar in functie de preferinte putem opta pentru tofu cu marar, afumat sau cu ardei. Chiar daca nu sunteti vegetarieni, este indicat sa optati pentru o branza pe baza de soia in locul celei de origine animala. De ce ? Pentru ca tofu are un indice glicemic mic si este o sursa foarte importanta de acizi grasi, omega-3 si omega-6 ( importanti pentru organism ) calciu, fier, magneziu si vitamine, B8, B9.

Pofta Buna!

Sursa foto : andreearaicu.ro

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here