orez cu creveti

Aceasta reteta de orez cu creveti vine direct de pe tarmul Indian, este plina de condimente si are un gust delicios.

Consumul de orez este recomandat deoarece acest aliment este o sursa rapida de energie si mentine sub control nivelul zaharului din sange. De asemenea, face minuni chiar si pentru frumusetea si supletea pielii. Acest aliment este bogat in substante aducatoare de beneficii pentru organism si nu este costisitor.

Ingrediente necesare pentru Orez cu creveti :

  • 20 – 25 creveti proaspeti ( cca. 350 gr.)
  • 1 ceapa medie
  • 1 lingura rasa de pasta de ghimbir si usturoi ( sau o bucata de 2 cm. de ghimbir dat pe razatoarea mica + 4 catei usturoi striviti )
  • 1/4 linguritade chili pudra
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 5-6 frunze mari de menta
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingura de unt
  • Sare si piper negru

 

Orez indian :

  • 1 cana de orez basmati
  • 1 1/4 cana cu apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de turmeric
  • 2 cuisoare
  • 2-3 pastaicardamom verde
  • 1 bucata baton de scortisoara ( cca. 1 cm.)

 

Mod de preparare Orez cu creveti :

Incepem prin a spala orezul in mai multe ape, pana cand apa ramane curata pe el. Il acoperim cu apa rece si il lasam asa pentru 30 de minute.

Punem la fiert apa cu sarea, cardamomul ( strivit cu latul unui cutit in asa fel incat sa expuna semintele din interior ), cuisoarele, scortisoara si turmenicul. Cand fierbe apa, adaugam orezul scurs bine. Aducem din nou la fierbere si dam focul la mic. Acoperim cu un capac si lasam la fiert pentru 5 minute.

Ridicam capacul si asezam un prosop pe oala, apoi punem capacul la loc. Vom observa ca nu mai este apa pe orez.  Stingem focul si il lasam sa se faca la abur timp de 15 minute. In tot acest timp nu ridicam deloc capacul. Abia dup ace timpul se scurge, ridicam capacul si luam condimentele din orez.  

Intre timp ne putem apuca de pregatit crevetii. Incingem uleiul intr-o tigaie larga si calim ceapa ( tocata marunt ) pana cand incepe sa prinda culoare. Adaugam si pasta de ghimbir, usturoi si chili, calind inca 1 minut. Adaugam crevetii, sare si piper, dupa care amestecam ca sa se acopere ingredientele din tigaie. Ii sotam pana cand isi schimba culoarea in roz.  Adaugam untul si verdeturile tocate fin si mai sotam inca 1 minut.

Peste creveti adaugam orezul si amestecam astfel incat totul sa se amestece foarte bine.  Preparatul din India, Orez cu creveti, se serveste cald.

 

Pofta Buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here