Ingrediente pentru oua scotiene / chiftelute cu oua :

 

500 g carne toccata

 

Sare si piper dupa gust

 

Praf de usturoi

 

Oua ( aproximativ 5- 6 )

 

Pesmet

 

Ulei

 

Le putem numi cum dorim,cert este ca sunt delicioase. Aceste oua scotiene sau chiftelute cu oua sunt un preparat rapid cu un grad de dificultate scazut.

Se pot servi la mic dejun alaturi de o salata si un pahar cu suc de portocale sau se pot servi cu garnitura de cartofi natur, piure, mazare sau orez.

loading…



Cum sa prepari oua scotiene / chiftelute cu oua :

Se fierb ouale cca. 6-7 minute. Se lasa la racit iar dupa ce s-au racit complet le decojim de coaja.

Intr-un bol se pune carnea tocata peste care se presara sarea, piperul si praful de usturoi in functie de gust. ( Daca nu va place usturoiul putem renunta la el ).

Urmatorul pas este sa adaugam un ou crud in carnea tocata si sa amestecam bine cu mana. Apoi vom lua in palma putin din amestecul obtinut si vom imbraca ouale fierte in el. Atentie ! Oul trebuie sa fie acoperit bine dar in strat subtire de carne. Dupa ce am procedat la fel cu toate ouale , le vom lua pe rand si le vom tavali printr-un ou batut si prin pesmet ( aceasta procedura o vom repeat de 2 ori ). Chiftelutele sunt gata pentru prajit. Le vom pune in tigaie in ulei incins si le vom intoarce pe toate partile pana ce se rumenesc bine.

Acum ca am invatat sa preparam oua scotiene/ chiftelute cu oua, va urez Pofta Buna !

loading…


DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here