papanasi

Acesti papanasi cu dulceata si smantana sunt un desert romanesc plin de gust si savoare si cel mai important aspect este ca prepararea nu ne va rapi mai mult de 25-30 de minute.

 

Ingrediente necesare pentru papanasi cu dulceata si smantana:

250 de grame de branza de vaci ( bine scursa de zer )

230-250 grame faina

1 lingurita rasa de sare

1 lingurita de scortisoara

1 lingurita de praf de copt

1 plic de zahar vanilat

2 oua intregi

optional, coaja rasa de lamaie

ulei pentru prajit ( din ambundenta )

faina pentru presarat planul de lucru

pentru servit avem nevoie de : dulceata in functie de preferinte, smantana nefermentata, zahar pudra, praf de scortisoara.

 

Mod de preparare papanasi cu dulceata si smantana :

Avem nevoie de un castron in care punem branza, zaharul vanilat, scortisoara, o lingurita de praf de copt si sare. Se marunteste totul cu furculita, se omogenizeaza si se adauga cele doua oua. Si ouale si branza se omogenizeaza dupa care se adauga faina.

Planul de lucru se presara cu faina pentru ca aluatul sa nu se lipeasca.

Impartim aluatul in 5 bucati marisoare pentru papanasi si in 5 bucati mai mici pentru mot. Modelam bucatile mai mici in forma de bila iar pe cele mari le rotunjim si le turtim. Cu ajutorul degetelor formam la mijloc o gaura pe care o largim usor iar in acest fel permitem papanasilor sa se faca bine in interior ( in timpul prajirii ).

Sa prajim papanasii! Avem nevoie de un vas de fonta sau de o cratita cu un fund mai gros. Turnam uleiul in vas si lasam sa se incinga la foc potrivit. Papanasii se prajesc pe rand pana cand se rumenesc frumos. Dupa acest proces ii vom scoate pe un servetel de hartie absorbanta.

 

Am terminat de preparat un desert delicios de papanasi cu dulceata si smantana de care se poate bucura toata familia. Acestia se servesc calzi, asezonati cu dulceata si smantana.

 

Pofta Buna!

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here