prajitura alba ca zapada

Prajitura Alba ca Zapada este un desert delicios care ne atrage datorita aromei de lamaie.

 

Aceasta prajitura nu se prepara intr-un mod complicat si nici nu ne va face sa pierdem mult timp in bucatarie. In compozitia sa se regasesc foi fragede umplute cu o crema foarte gustoasa.

Ingrediente necesare pentru prajitura Alba ca Zapada

Pentru prepararea foilor:

  • 3 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 1 lingurita cu bicarbonat de sodium stins intr-o lingurita cu otet
  • 500 – 600 grame de faina
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet de zahar vanilat

Pentru prepararea cremei:

  • 800 ml. de lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • Sucul de la ½ lamaie
  • 200 grame de unt
  • 1 praf de sare

Pentru décor vom avea nevoie de putina nuca de cocos.

Mod de preparare prajitura Alba ca Zapada

Prepararea foilor:  Avem nevoie de un bol in care amestecam ( cu mixerul ) ouale, laptele, vanilia, zaharul, uleiul si bicarbonatul stins in otet. Treptat vom adauga faina si amestecam pana cand obtinem un aluat vartos. Dupa ce am obtinut compozitia dorita incepem sa framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

Impartim aluatul in 4 parti egale ( pentru 4 foi de marimea unei tavi ) si incepem sa intindem foaia. Masa de lucru se va tapeta cu faina.

Ungem dosul tavii cu ulei si asezam foaia obtinuta.  Foile se coc pe rand in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 7-10 minute.

Prepararea cremei: Incepem prin a pune le fiert 600 ml. de lapte. In restul de lapte ramas vom dizolva faina si amestecam cu praful de sare si cu zaharul. Dupa primul clocot turnam compozitia si amestecam continuu pentru 3 minute. Dupa ce s-a racit adaugam vanilia, sucul de la lamaie, untul taiat cubulete si coaja rasa de lamaie.  Mixam pana cand ajungem la o compozitie omogena.

Citeste si: Rulada cu fructe – desert rapid

Prajitura Alba ca Zapada este gata iar tot ce mai ramane de facut este sa umplem foile cu crema. Deasupra vom aranja un strat uniform de crema si vom decora cu nuca de cocos.

La final acoperim prajitura cu folie de aluminiu si asezam peste ea un blat din lemn. Se lasa asa pentru 6 ore, timp suficient in care aceasta se va inmuia si se va portiona.

Pofta Buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here