desert rapid

Aceasta prajitura cu piersici este un desert rapid pe placul intregii familii. In plus, realizarea acestei prajituri nu este costisitoare iar majoritatea ingredientelor le gasim cu siguranta in propria gospodarie.

Atunci cand nu dispunem de timpul necesar pregatirii unei gustari, acest desert rapid ne scoate din impas. Pe langa rapiditatea cu care se prepara, este si foarte aspectos. De gust nici nu mai vorbim caci este de-a dreptul delicios.

Ingrediente necesare pentru prajitura cu piersici:

1 compot de piersici

200 de grame de branza de vaci

200 de grame de piscoturi

200 de ml. de smantana dulce ( 30% )

50 de grame de zahar vanilat

1 pastaie de vanilie

1 lingurita de amidon

Mod de preparare prajitura cu piersici:

Incepem prin a freca branza de vaci cu 1 lingurita de zahar pudra. Smantana ( care trebuie sa fie rece ) o mixam cu zaharul pudra iar cand va deveni ferma, ne putem opri. Atentie! Daca mixam prea mult riscam sa transformam smantana in unt.

Continuam prin amestecarea branzei de vaci ( care acum arata ca o frisca ) cu semintelei pastaiei de vanilie. Omogenizam.

Este randul compotului de piersici. Din acesta scurgem putin sirop intr-un bol si insiropam piscoturile scufundandu-le rapid. In continuare avem nevoie de o tava de cozonac pe care asezam o folie alimentara. Pe fundul tavii incepem sa aranjam un strat de piscoturi. Peste stratul de piscoturi adaugam jumatate din crema de branza, iar apoi asezam piersicile taiate felii. Turnam si restul de branza ramasa, nivelam si mai asezam un strat de piersici.

Siropul care a ramas il vom amesteca cu amidonul, il omogenizam si il lasam la foc mic pana cand se ingroasa. In acest timp continuam sa amestecam. Aspectul sau trebuie sa fie asemanator cu cel al unei budinci mai subtire. Cand acesta este suficient de gros, il lasam putin sa se racoreasca dupa care il turnam peste piersici pana cand acestea sunt acoperite complet.

Prajitura cu piersici se lasa la frigider cel putin o ora dupa care este gata pentru servire.

Citeste si: Cum sa prepari fursecuri cu ovaz

Intr-un timp relative scurt, am pregatit un desert rapid si delicios care nu are nevoie de coacere. In plus, este perfect in zilele calduroase e vara.

Pofta Buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here