prajitura fara coacere

Prajitura fara coacere are un ingredient secret si anume fructele de pardure. Acestea sunt bogate in antioxidanti si au numeroase beneficii asupra sanatatii noastre.

 

Prajitura fara coacere nu ne da mari batai de cap deoarece se prepara usor si nu este foarte costisitoare. Putem folosi fructe de padure proaspete dar si congelate. Tot ce conteaza este sa urmam instructiunile pentru a obtine un desert sanatos si delicios.

Sfat : Pentru prepararea acestei retete, alegem o forma speciala pentru tort sau putem prepara crema intr-un bol si sa o aranjam intr-un pahar.

Ingrediente necesare pentru prajitura fara coacere

Blat :

  • 55 g. de unt ( topit )
  • 140 g. de biscuiti graham

 

Crema :

  • 4 linguri de apa
  • 10 g. de gelatin
  • 400 g. de iaurt grecesc
  • 1 lingurita de vanilie
  • 50 g. de indulcitor natural ( pe baza de stevie )
  • Zeama de la o lamaie
  • 200 g. de fructe de padure
  • 200 ml. de smantana

 

Topping :

  • 2 lingurite de indulcitor natural ( pe baza de stevie )
  • 200 g. de fructe de padure ( congelate sau proaspete )
  • 1 lingurita de vanilie
  • 1 lingura de zeama de lamaie

 

Mod de preparare prajitura fara coacere :

Dupa cum observam, chiar daca nu avem nevoie de cuptor, aceasta prajitura este una complexa. Avem nevoie de o tava speciala pentru tort, pe care o ungem cu unt. Intr-un blender vom pune biscuitii graham si pulsam pana cand acestia se faramiteaza. Adaugam untul topit si pulsam pana cand cele doua ingrediente se incorporeaza. Turnam apoi compozitia in tava si presam usor cu palmele. Vom lasa compozitia la frigider pana cand preparam crema.

In continuare ne ocupam de prepararea cremei. Pasul urmator este sa amestecam gelatina cu cele patru linguri de apa. Separat, intr-un bol, amestecam iaurtul grecesc, indulcitorul, vanilia si zeama de lamaie. Scoatem aluatul din frigider si asezam deasupra un rand de fructe de padure.

Gelatina o dizolvam la foc mic si o turnam peste crema cu iaurt. Amestecam foarte bine pana cand ingredientele se combina. Este timpul sa adaugam si smantana peste crema. Amestecam bine, apoi turnam compozitia in tava, peste fructele de padure. Acoperim tava cu o folie transparenta si o lasam la frigider pentru aproximativ 4 ore.

Pe aceeasi tema : Tort fara coacere, desert rapid

A venit si randul topping-ului. Ingredientele pentru topping le punem intr-o tigaie si le tinem la foc mediu pana cand fructele incep sa se inmoaie. Rezultatul trebuie sa fie un sos subtire. Timpul de pregatire al topping-ului pentru prajitura fara coacere este de 10-15 minute, depinde daca fructele sunt congelate sau proaspete. Sosul trebuie sa se raceasca inainte de servire.

Dupa ce prajitura s-a inchegat complet, scoatem tava din frigider si taiem prajitura in felii subtiri. In functie de preferinte, putem decora feliile cu fructe de padure, iar la final sa adaugam topping.

Pofta Buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here