pui grecesc marinat

Aceasta reteta de pui grecesc marinat este delicioasa si are o aroma fresh.

 

Ingredientele necesare nu sunt costisitoare si nici nu pierdem mult timp petrecut in bucatarie pentru prepararea acesteia.

Ingrediente necesare pentru pui grecesc marinat :

200 de ml de iaurt

2 caserole de ciocanele de pui

2 lingurite de ulei de masline

1 jumatate de lingurita de oregano

4 catei de usturoi

1 lamaie medie

1 jumtte de lingurita de sare

1 legatura de patrunjel

Piper in functie de gust

 

Mod de preparare pui grecesc marinat :

Pentru marinata combinam iaurtul cu usturoiul pisat, uleiul de masline, oregano, sare si piper. Cu ajutorul unei razatoare mici, radem in sos coaja lamaii pe care o folosim. Adaugam si 1-2 lingurite de zeama. Amestecam toate ingredientele. In marinata taiem o legatura de patrunjel proaspat ( nu o taim foarte marunt ).

Pentru urmatorul pas avem nevoie de o punga ( de preferat cu fermuar ), in care adaugam ciocanelele de pui si marinata. Scoatem aerul din punga ( pe cat posibil ), o inchidem si masam ciocanelele, astfel incat sa se acopere cu sos cat mai bine. Lasam punga la frigider pentru aproximativ 25-30 de minute.

Pentru a pregati puiul avem la dispoziti 3 variante : in tigaie, in cuptorul preincalzit sau pe gratar. Il vom lasa la foc pana cand se patrunde si devine rumen – auriu.

Acest preparat va fi o cina delicioasa. Se poate servi langa cartofi nature si o salata delicioasa de sezon.

Pofta Buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here