Am uitat sa fim fericiti

Am uitat sa fim fericiti sau “What Alice forgot” ( titlul original ) este un roman captivant pe care cu greu il mai lasi din mana.

Liane Moriarty este autoarea care impleteste o poveste frumoasa reusind sa ne introduca si pe noi, cititorii, intr-o mare enigma. Liane contureaza fara menajamente simplitatea vietii de familie si monotonia care se instaleaza.

Personajul principal este Alice, fata care are un accident in sala de gimnastica. Dupa accident, aceasta se trezeste intr-un salon de spital, confuza si naucita. Pentru ea timpul s-a oprit caci nu reuseste sa isi aminteasca ultimii 10 ani din viata. Pentru Alice timpul s-a oprit si oricat se chinuie, nu isi gaseste trecutul.

Am uitat sa fim fericiti puncteaza doua timpuri, doua traiectorii si situatii diferite. Aici o intalnim pe Alice la 29 de ani care era insarcinata si il iubea profund pe sotul ei, Nick.  Ea era o tanara simpla si usor imprasitiata, speriata oarecum de prezenta strainilor si cu tema de a vorbi in public. Tot ce isi dorea era sa traiasca o viata linistita alaturi de sotul sau grijului rasfatandu-l pe cel mic.

Apoi, Liane ne-o prezinta pe Alice la 39 de ani, o femeie total schimbata, echilibrata si sigura pe sine. Aceasta este respectata de celelalte mame, reuseste sa isi impuna punctul e vedere si este foarte hotarata. Mai mult decat atat, Alice se incapataneaza sa etaleze imaginea perfectiunii inlaturand din decor orice piesa care nu se potriveste, inclusiv pe sotul sau, Nick.

Romanul surprinde un conflict psihologic, o calatorie a regasirii si a descoperirii.

“Oricat de seducatoare ar fi fost ideea de a sterge suferinta si tristetea din ultimii 10 ani, ar fi fost o minciuna. Tanara Alice era o amagire. O dulce si naiva amagire.”

Am uitat sa fim fericiti este un roman destul de “stufos”, mai exact 532 de pagini care reflecta o lupta interioara, efecte fizice si psihice. Ar fi multe de povestit dar decid sa ma opresc aici ca sa nu stric farmecul, povestea si enigma in care ne poarta autoarea.

Daca v-am facut curiosi, nu ramane decat sa descoperiti singuri ce decizie va lua Alice cand isi recupereaza memoria. Oare va pasi pe acelasi drum sau decide sa reia totul de unde a ramas?

Lectura Placuta!

5 (100%) 2 votes

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here