recenzie fata din trenFata din tren de Paula Hawkins este un roman aparut in anul 2015 la editura TREI, se incadreaza la categoria Thriller si promite sa tina cititorii intr-un suspans remarcabil.

 

Romanul Fata din tren este un Thriller de prima mana care a devenit Bestseller absolut in Marea Britanie iar in Statele Unite s-au vandut peste 1,8 de milioane de exemplare in doar 4 luni.

Paula Hawkins ne poarta intr-o calatorie neobisnuita cu trenul, in care o descoperim pe Rachel Watson, personajul principal. Rachel calatorea cu acelasi tren in fiecare zi stiind ca va astepta la acelasi semnal defect, timp in care urmareste un cuplu ce locuieste intr-o casa de langa calea ferata. Aceasta le urmareste ritualul in fiecare dimineata si isi imagineaza cum este viata lor impreuna si cat de fericiti sunt. Petrecandu-si diminetile observand cuplul perfect, a decis sa le dea nume si asa i-a numit “ Jass si Jason”.

„Nu stiu nici cum ii cheama, asa ca a trebuit sa-i botez eu. Jason, pentru ca e un barbat bine, in stilul starurilor de film britanic, nu in stilul unui Depp sau Pitt, ci a lui Firth sau Jason Isaacs. Iar numele de Jess se potriveste cu Jason si cu femeia in sine.”

Intr-o zi, Fata din tren ( Rachel ), vede ceva care o socheaza si o surprinde in acelasi timp, lucru care o face sa isi puna o serie de intrebari legate de cuplul pe care il credea perfect.

fata din tren

Paula Hawkins a construit actiunea romanului pe baza mai multor capitole, care sunt relatate din perspectiva fiecarui personaj ( Tom, Rachel, Anna si Megan ). Suspansul isi face aparitia in momentul in care Rachel devine parte din viata cuplului pe care il contempla si caruia ii urmarea ritualul de dimineata. Astfel, descopera ca viata lor nu era asa cum ea si-o imaginase.

 

Romanul Fata din tren ne ofera si putin mister, invitandu-ne sa face parte din povestea captivanta a unor personaje care, spre final au curajul de a-si scoate mastile, aratandu-ne si latura mai “intunecata”.

„Pe unul din pereti, cineva a scris: VIATA NU E UN PARAGRAF.”

Asadar, daca sunteti in cautarea unei carti care sa va mentina interesul pe parcursul tuturor paginilor parcurse, cu siguranta o sa va incante acest thriller psihologic, care va schimba pana si felul in care privim viata celorlalti.


 

fata din tren

Titlu: Fata din tren

Autor: Paula Hawkins

Editura: TREI

An aparitie: 2015

Nr. Pagini: 408


5 (100%) 7 votes

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here